Haberler

Bisiklet Tutkunları Ortaca'da Buluşuyor

1. Hürpedal Ortaca Bisiklet Festivali 20-23 Ekim tarihleri arasında Ortaca Belediyesi Kent Konseyi ve Hürpedal Bisiklet Topluluğu'nun organizasyonuyla yapılacak.

1. Hürpedal Ortaca Bisiklet Festivali programı kapsamında Sarıgerme, Güzelyurt, Eskiköy, Mergenli, Gökbel, Kargıcak, Aşı koyu, Okçular, Dalyan, İztuzu, Kaunos ve Sultaniye güzergahlarında doğal ve tarihi güzellikler arasında bisiklet sürecekler. Ayrıca misafirler serbest zamanlarında Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerini ve çevresini gezme imkanı bulabilecekler.

-Yıl boyu bisiklet kullanma imkanı

Organizasyon Komitesi üyesi Sevgi Kirak, bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri Festivali geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Sevgi Kirak, "bölgemizde turizmin 12 ay boyunca yapılabileceğini biliyoruz ve bunu bisiklet dostlarımızla daha geniş kitlelere yaymaya çalışıyoruz. Bölgemizde bisiklet ile her mevsimde istediğiniz yere tur düzenleyebilirsiniz. 1. Hürpedal Ortaca Bisiklet Festivali'ni bölgemizdeki turizm sezonu sonunda düzenleyerek turizmi canlı tutmayı ve hareketlendirmeyi planladık. Katılımcılarımızın bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz" dedi.

-Bisikletini al tura katıl

1. Hürpedal Ortaca Bisiklet Festivali'ne tüm bisiklet ve doğa tutkunlarını beklediklerini ifade eden Sevgi Kirak, "burada amacımız bisiklet kullanma alışkanlığını yaymak. İstanbul, Çanakkale, Bursa, Kayseri, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Denizli, Tekirdağ, Konya, Eskişehir gibi birçok ilimizden ve bölgeden 150 civarında Doğa ve Bisiklet tutkunu misafirlerimiz gelecek. Bunun yanı sıra Almanya'da yaşayan bir bisiklet tutkunu da başvuruda bulunarak festivalimize katılacak. Festival süresince yapacağımız gezilere özellikle bayan ve çocuk bisiklet tutkunlarının katılmalarını bekliyoruz" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortaca Belediyesi Güzelyurt Sarıgerme Eskiköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title