Haberler

Bisiklet Turu 4. Etabı Şeydişehir'den Başladı

Güncelleme:


4. etabı Seydişehir Belediyesi önünde başlayan Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takvimindeki 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu verilen startla başladı.

Seydişehir'de startı verilen 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Seydişehir Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya İl Spor Gençlik Müdürü Ömer Ersöz, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve protokol üyeleri katıldı.

Turun startını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal verdi.

Toplam 16 takım, 109 sporcunun katıldığı ve 187 kilometre mesafe kat edilecek yarışma, Seydişehir istikametinden Alanya'da son bulacak. Cumhurbaşkanlığının himayesinde, 1963'ten beri düzenlenen ve bu yıl 52. Si düzenlenen tura, ilk kez Nevşehir, Konya, Aksaray ve Seydişehir etapları da dahil edildi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 4. etapta olduklarını belirterek, "Seydişehir'e ilk defa geldik. Bisiklet tarihinde bir ilk. İşallah bu son olmaz. Buradan da çok memnun kaldık. Bu kadar seyirci, bu kadar atmosfer, bu kadar ilgi bisiklet adına çok güzel. Burada bisiklet sporunun gelişeceği ne inanıyorum. Ben herkes adına teşekkür ediyorum''dedi.

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet yarışlarının Seydişehir'de başlamasının onur verici olduğunu kaydeden Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit;''Seydişehir tarihi ve turistlik bir merkez. Sanayinin olduğu, Kuğulu Parkın olduğu, Dünya'nın 3. cü uzun mağarasının olduğu güzel bir şehir. Kardeşliğin, barışın, hakim olduğu, güzel insanların yaşadığı bir şehir. Bisiklet sporunun buradan başlaması şehrim adına onur verici birşey. Spor alanında büyük çalışmalar yaptık. Bireysel sporlar alanında büyük başarılar elde ettik. 800 yakın lisanslı sporcumuz var. Güreş, tekvando, karate alanlında büyük başarılar elde ettik. Bisiklet özellikle son zamanlarda gelişen bir spor. Bisiklet turunun buradan başlaması onur verici bir şey''dedi.

Bisiklet yarışlarının İlçe için gurur verici bir davranış olduğunu ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal '' Anakara'dan İstanbul 'dan bakınca Konya bir ova gibi görünür. Ama Seydişehir ovasıyla, yaylasıyla, dağıyla, göletleriyle, sanayisiyle, hayvancılığıyla, Türkiye'nin olmazsa olmazı her şeyinin bulunduğu bir ilçemiz. 64 milyon nüfusu olan bir ilçe. Kültür seviyesi mükemmel olan bir ilçe. Sosyal çalışmalarda, kültürel çalışmalarla sportif çalışmalarda ve özellikle akademik başarılarda Konya da merkez ilçelerle yarışan birçok sportif çalışmalarda Konya'yı temsil eden bir ilçemiz. Böyle bir organizasyonun Seydişehir'de olmasıyla Seydişehir'i tanıtacağız.''dedi. ''dedi.
İstanbul-İstanbul etabıyla başlayan yarış 8 günde tamamlanacak. Tur, 8 farklı etabın ardından, 1 Mayıs Pazar günü Marmaris't sona erecek. Cumhurbaşkanlığının himayesinde, 1963'ten beri düzenlenen tura, ilk kez bu yıl Kapadokya, Konya, Aksaray ve Seydişehir etapları da dahil edildi. 3. etabı gerçekleşen Aksaray –Konya yarışında ekipler, Seydişehir-Alanya, etabı sonrasında Alanya-Kemer, Kumluca-Elmalı, Fethiye-Marmaris ve Marmaris-Selçuk etaplarını geçerek finişe ulaşacak.

52. Cumhurbaşkanlığı organizasyonunda Seydişehir Belediye Başkanlığı ve Seydişehir Kaymakamlığı tarafından Seydişehir Leblebisi dağıtılırken, minikler tarafından hazırlanan Sema, mehter ve halk oyunları gösterileri beğeni topladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seydişehir Alanya Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title