Haberler

''Bisiklet Projesi'' Türkiye'nin Projesi

Güncelleme:

İzmit'te dört yıl önce başlatılan ''Bisiklet Projesi''nin son dağıtımları İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın katılımlarıyla Doğu Kışla Parkı'nda yapıldı.

İzmit'teki bisiklet dağıtımları, Doğu Kışla Parkı'ında öğrencilere hediye edilen bisikletlerle sona erdi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın 4 yıl önce startını verdiği projede, son dağıtımlarla birlikte 20 bin 200 adet bisiklet öğrencilere verilmiş oldu.

Yaklaşık bir ay önce başlayan bisiklet dağıtımları Doğu Kışla Gençlik Parkı'nda Kazım Karabekir Orta Okulu, Albay İbrahim Karaoğlanoğlu, Atatürk Orta Okulu, İbni Sina İmam Hatip ve KOÜ Müzik Bale Ortaokulu'ndan 444 öğrenciye verilmesiyle tamamlanmış oldu. Öğrencilerin büyük sevinç yaşadığı bisiklet dağıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, öğretmenler ve veliler katıldı.

Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Başkan Doğan, "Bisiklet dağıtımını tamamlamış oluyoruz. Bu sene 5 bin 800 bisiklet dağıtmış oluyoruz. Ne Türkiye'de ne Avrupa'da ne de Dünya'da böyle bir uygulama yok. Yaklaşık 40 bin çocuğumuza bisiklet eğitimi verdik. Artık bu iş İzmit Belediyesi'nin işi olmaktan çıkıp Türkiye'nin projesi haline geldi. Başbakanımız da bu projeyi, programına aldı. Biz, bundan gurur duyuyoruz, sevinç duyuyoruz. En kaliteli bisikletleri veriyoruz. Yavrularımız, bizim yaşadığımız eksik ve sıkıntıları görüp yaşamasınlar diye çalışıyoruz" dedi.

Doğan'ın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da, "Kentimiz de ülkemiz de her geçen gün değişip gelişmektedir. Uzun yıllar ihmal edilen kentimiz yapılan yatırımlarla çok değişti. Yeşil alanlar, spor alanlarıyla gençlerimizin geleceğe çok daha iyi olsun diye gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Karabekir Gençlik Parkı Nevzat Doğan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title