Haberler

Bisiklet Turizmi ve Dijital Bisiklet Ağları Çalıştayı (2)

MSKÜ bilim etkinlikleri kapsamında Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzaktan Algılama ve Araştırma Merkezi tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan ...

Bisiklet Turizmi ve Dijital Bisiklet Ağları Çalıştayı (2) - MUĞLA

Bisiklet Turizmi ve Dijital Bisiklet Ağları Çalıştayı

- MSKÜ Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzaktan Algılama ve Araştırma Merkezi tarafından "Bisiklet Turizmi ve Dijital Bisiklet Ağları" çalıştayı düzenlendi

- Merkez Müdürü Özçelik:

- "EuroVelo Avrupa Bisiklet Ağları'nda 12 ana yol, 65 bin kilometre bisiklet ağı var. 5,4 milyon bisiklet turisti bulunuyor. 2020 yılına kadar bisiklet turizminden beklenti 54 milyar avro"

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzaktan Algılama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ceyhun Özçelik, Muğla'ya yurt dışından gelen bisikletçiler için dijital ortamda rehberlik yapacak bir altyapı oluşturulması gerektiğini belirterek, "EuroVelo Avrupa Bisiklet Ağları'nda 12 ana yol, 65 bin kilometre bisiklet ağı var. 5,4 milyon bisiklet turisti bulunuyor. 2020 yılına kadar bisiklet turizminden beklenti 54 milyar avro" dedi.

MSKÜ bilim etkinlikleri kapsamında Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzaktan Algılama ve Araştırma Merkezi tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Özçelik, bisiklet sporları ve turizmini yaygınlaştırarak dijital bisiklet rotalarının önemini gündeme taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Özçelik, çalıştayın yerel yöneticiler, araştırmacılar, sivil toplum örgütleri, sektör temsilcileri ve paydaşların katkılarıyla oluşturulan diyalog ortamında dijital bisiklet politikalarını oluşturmak hedefiyle düzenlendiğini kaydetti.

Çalıştay ile mevcut bisiklet politikalarını ve uygulamalarını tartışarak yeni politikalar oluşturmasına katkı sağlanacağını dile getiren Özçelik, "EuroVelo Avrupa Bisiklet Ağları'nda 12 ana yol, 65 bin kilometre bisiklet ağı var. 5,4 milyon bisiklet turisti bulunuyor. 2020 yılana kadar bisiklet turizminden beklenti 54 milyar avro. Türkiye'nin de bu ağlara dahil edilmesi ile cazibesi daha da artacaktır" diye konuştu.

Yerel politikalarla oluşturulan bisiklet ağlarının ulusal ağlara entegre edilmesi gerektiğini vurgulayan Özçelik, Türkiye ve dünyadaki bisiklet tutkunlarının oluşturulan bisiklet rotolarını tercih edebilmeleri için çalışma yürüttüklerini, Dijital Bisiklet Ağları Projesiyle bölgeye daha fazla katkı sunabileceklerini ifade etti.

- "EuroVelo Muğla için bir şans"

Proje destekçilerinden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ise kentin ekonomisinde turizmin ilk sırada yer aldığını, yıllardır turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak için çalışma yürütüldüğünü anlattı.

Bisiklet rotoları ve EuroVelo'nun Muğla için bir şans olduğuna işaret eden Karukuş, şunları söyledi:

"Oda olarak Karia Yürüyüş Yolları Projesini gerçekleştirdik. Çok az kişinin bildiği alanlarda yaptığımız işaretleme çalışmalarınının ardından bir yıl içerisinde burada yaklaşık 100 bin kişi yürüyüş yaptı. EuroVelo, uluslarası bir organizasyon olduğu izin Muğla'da bisiklet turizminin gelişmesine ve tanıtımana katkı sağlayacaktır. Muğla coğrafi ve kültürel bakımdan Türkiye ve dünyanın sayılı bölgeleri arasında yer alıyor. İnşallah bisiklet sporu yapan kişilerin ihtiyaçlarını da karşılayarak bu güzergahları ilimize çekebiliriz."

Çalıştayın açılışına Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Ulusal EuroVelo Koordinatörü Feridun Ekmekçi, bisiklet rotolarına dahil ilçe belediye başkanları ve bisiklet derneklerinin temsilcileri katıldı.

Çalıştay, yapılacak oturumların ardından bugün sona erecek.

- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzaktan Algılama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ceyhun Özçelik,konuşması

- Proje destekçilerinden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş konuşması

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türkiye Ceyhun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title