Haberler

Bisiklet Sporu İçin Pedal Çeviriyorlar

Bisiklet sporu için pedal çeviriyorlar Afyonkarahisar'dan çıkan bir grup genç bisikletçi, bisiklet sporunu yaygınlaştırmak için Başmakçı İlçesi'ne kadar pedal çevirecek.

Bisiklet sporu için pedal çeviriyorlar

Afyonkarahisar'dan çıkan bir grup genç bisikletçi, bisiklet sporunu yaygınlaştırmak için Başmakçı İlçesi'ne kadar pedal çevirecek.

Bisiklet sporunu yaygınlaştırmak isteyen Demir yolları Mühendisi 29 yaşındaki Soner Cal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencisi 22 yaşındaki İsmail Çakmak, Makine Operatörü bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Aykut Şen, Makine Mühendisi öğrencisi 22 yaşındaki Sefa Çakmak ve Makine Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Serdar Öniş, Afyonkarahisar'dan Başmakçı İlçesi'ne hareket etti. Başmakçı İlçesi'nde hafta sonu gerçekleşecek 'Bisiklet Şenliği'ne katılacak grup Sandıklı İlçesi'nde mola verdi. Bisiklet sporunu yaygınlaştırmak ve gençlerin sağlıklı bireyler olmasını sağlamak için yola çıktıklarını belirten Soner Cal, İnsanlar bisiklete yönelsinler. Ülkemizde bisiklet kültürü çok kötü durumda. Araçlar bize çok fazla saygılı davranmıyorlar. Zamanla bu bisiklet kültürünün yayılacağına inanıyoruz. Sağlıklı yaşam için de insanların en az 5 ila 10 kilometre bisiklet binmelerini tavsiye ediyoruz. Yaklaşık 65 kilometre yol gelip mola verdik. Yolculuğumuz gayet güzel geçiyor. Sadece yolda yağmura takıldık dedi. Grup molanın ardından şehir turu atarak yoluna devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Çakmak Başmakçı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title