Haberler

Bisiklet Sevdalıları Antalya'da

Türkiye'nin farklı kentleri ile Dubai ve Almanya'dan gelen bisiklet sevdalıları, Antalya Bisiklet Festivali kapsamında pedal bastı.9-64 yaş arasındaki 240 kişi, Perşembe akşamı Antalya'dan başlayan 4 günlük turda, Beldibi, Göynük, Kemer, Kurşunlu...

Türkiye'nin farklı kentleri ile Dubai ve Almanya'dan gelen bisiklet sevdalıları, Antalya Bisiklet Festivali kapsamında pedal bastı.

9-64 yaş arasındaki 240 kişi, Perşembe akşamı Antalya'dan başlayan 4 günlük turda, Beldibi, Göynük, Kemer, Kurşunlu Şelalesi, Düden Şelalesi, Perge Antik Kenti, Altınyaka, Çandır Vadisi ve Çakırlar'a bisikletle ulaşıp 250 kilometre yol katettiler. Dört yıl önce İzmir'de başlayan ve Türkiye'nin çeşitli illerine yayılan ve 29 Nisan 2012'de 9 kişiyle Antalya'da da kurulan 'Perşembe Akşamı Bisikletçileri' hareketinin, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve diğer sponsorların destekleriyle ilk kez düzenlediği Antalya Bisiklet Festivali'ne Türkiye'nin birçok ili ve Dubai ile Almanya'dan bisiklet sevdalıları katıldı. Afyon, Ankara, Aydın, Burdur, Bursa, Denizli, Erzincan, Eskişehir, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir ve Sakarya'dan katılan yüzlerce bisikletçinin yanında, Alman Michael Spielmann ve Dubaili Ahang Bahrami Damneh bisikletçiler de organizasyonda yer aldı.

Antalya'nın Sarısu mesire alanında kamp kuran bisikletçiler, Perşembe akşamı şehir içi tura çıkarak Cumhuriyet Meydanı, Büyükşehir Belediyesi önüne geldiler. Bisikletçiler, Kaleiçi gezisi ve 30 Ağustos kutlamalarına katıldı. Şehir içi turuna, festival organizasyonuna kayıtlı olmayan çok sayıda bisikletçinin de katılımıyda dev bir konvoy oluştu.

Etkinliğin ikinci gününde Sarısu kamp alanından yola çıkan bisikletçiler, Beldibi, Göynük beldelerini kent içinden geçerek Kemer'e ulaştı. Kemer'de vatandaşların ve turistlerin ilgiyle izlediği grup, Cumhuriyet Meydanı yakınındaki Pazaryeri'nde mola verdi. Öğle yemeğini burada yiyen bisikletçiler, Kemer Belediye Başkan Vekili Zekiye Muşlu tarafından ziyaret edildi. Muşlu, bisikletçilere hoş geldiniz diyerek festival hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Öğle yemeğinin ardından bisikletçilerin bir bölümü Kesme Boğazı gezisine katıldı.

Festivalin üçüncü gününde Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi ve Perga Antik Kenti'ni gezen bisikletçiler, Pazar günü Altınyaka, Çandır Vadisi ve Çakırlar'ı gezdikten sonra etkinlik, Sarısu Kamp Alanı'ndaki kapanış gecesiyle sona erecek.

Antalya Perşembe Akşamı Bisikletçileri grubunun kurucularından, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Fikret Yıldız, "Anlatmak istediğimiz ve amaçladığımız şey Türkiye'nin her yerinden gelen arkadaşlarımızla birlikte bisikletlerimizi kullanalım ve bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermek, trafikte saygı görmek. Ayrıca Antalya'mızı tanıtalım istedik" dedi.

Organizasyon sorumlularından mobilyacı Mehmet Ali Akyüz, "Bisiklete hobi olarak başlamıştım ama devam edince yavaş yavaş daha fazla zaman harcadığımız bir uğraş haline geldi. Genelde hobi olarak kullanan arkadaşlarımız burada bisikleti ulaşım aracı olarak kullanan arkadaşlar burada, bizim de zaten amacımız bisikletin ulaşım aracı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Trafikte saygı görmeyi anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kentlerin bisikleti ulaşım aracı olarak kullananlar için henüz uygun olmadığını söyleyen Akyüz, "Kentlerimiz maalesef bisiklet kullanımına uygun değil. Bu konuda da çaba gösteriyoruz. Kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Sayımız fazlalaştıkça da yerel yönetimler tarafından dikkate alınmaya başladık. Bu konuda çeşitli çalıştaylara katılıyoruz. Planlamalarda bizi de dahil etmeye çalışıyorlar. Bisiklet yolları konusunda da çeşitli planlamalar başladı. İleride daha iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Grubun kurucularından Araştırma Görevlisi Burcu Ertan, Peyzajcı Çilem Günebakan da 9 kişiyle başladıkları grubun yüzlerce kişiye ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

FESTİVALİN EN KÜÇÜĞÜ 9 YAŞINDA

Akdeniz Bisiklet Festivali'nin en küçük katılımcısı, turizmci babası Erdal Koca ile festivale katılan İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi olan Meriç Koca, bisikleti çok sevdiğini söyledi.

Diş hekimi Gültekin Yıldız ise lise çağlarında bisikletle tanıştığını ve son 4 yıldır bisiklete binmenin yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyledi.Yıldız, "Çok mutluyum. Fiziksel ve ruhsal olarak çok zindeyim" dedi.

Festivale katılan 13 yaşındaki Baha Gülcan da, arkadaşlarının tümünün bisiklete bindiğini, fırsat bulduğunda ailece Ankara Gölbaşı'ndaki Eymir Gölü çevresinde bisiklete binmekten mutlu olduğunu söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beldibi Türkiye Göynük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title