Haberler

Bisiklet Hayali 'Sele Kapıldı'

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde sele kapılıp yaşamını yitiren 11 yaşındaki çocuğun, babasının yanında çalışarak biriktireceği parayla bisiklet almak istediği öğrenildi.

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde sele kapılıp yaşamını yitiren 11 yaşındaki çocuğun, babasının yanında çalışarak biriktireceği parayla bisiklet almak istediği öğrenildi.

5 çocuğu bulunan Salih ve Fatma çifti, çobanlık ve tarım işçiliği yapmak için Çankırı'nın Atkaracalar ilçesine gitti. Burada köylülerin hayvanlarına çobanlık yapan Kılıç ailesi, dün yağışlar nedeniyle inekleri otlattıktan sonra çadıra döndü. Ancak 11 yaşındaki Ali Kılıç ve kardeşi 9 yaşındaki Hülya ile birlikte aniden gelen sele kapıldı. Çocukların yardım çığlıklarını duyan baba Salih Kılıç, kızı Hülya'yı yakalayarak bir ağaca tutundu. Ama 11 yaşındaki Ali Kılıç, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bisiklet almak için babasına yardım eden 11 yaşındaki Ali, hayalleri ile birlikte ebediyete uğurlandı. Küçük çocuk, Adana'ya getirilerek Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"HAKKINI HELAL ET DEDİ, SELE KAPILDI"

Ali'nin 9 yaşındaki kardeşi Hülya, yağmurun yağması nedeniyle inekleri topladıklarını belirterek, "Yağmur yağdı, sonra sel geldi. Ali ile sele kapıldık. Beni gördü. 'Hakkını helal et' dedi. Sonra babam beni geldi tuttu. Su Ali'yi götürdü" diye konuştu.

Baba Salih Kılıç ise, oğlum ineklerin sele kapılmaması için yanlarına gittiğini ifade ederek, "Sel geldi. İnekler kurtuldu, olan benim oğluma oldu" dedi.

Selin kızı ve kendisini 20 metre sürüklediğini kaydeden Salih Kılıç, "Kızım ve ben ağaca tutunduk. Ağaç olmasa biz de ölmüştük. Allah'tan belediye başkanı kepçe gönderdi" şeklinde konuştu.

Salih Kılıç, oğlu Ali'nin hayallerinden de bahsederek, "Oğlum arabası olsun, bisikleti olsun istiyordu. Oğlumun sele kapılması aklımdan gitmiyor. Hatırladıkça ağlamak istiyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atkaracalar Ali Kılıç Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title