Haberler

Bisiklet Aparatlı İlk Otobüsler Kocaeli'nde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarına bisiklet taşıma aparatı ekledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarına bisiklet taşıma aparatı ekledi. Artık yolcu bisikletini toplu ulaşım aracıyla istediği yere götürebilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşım ağına ekleyeceği 200 adet doğal gazlı otobüslerine dikkat çekici bir özellik ekledi. Yeni otobüslerin önemli bir bölümünde bisiklet aparatı yer alıyor. Türkiye'de ilk olduğu ifade edilen uygulamada otobüslerin önünde bulunan aparatlara aynı anda iki bisiklet birden konulabilecek. Böylece yolcu nereye giderse bisikleti de kendisiyle beraber gelebilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akıllı Bisiklet Sistemi(KOBİS) ile bisiklet kullanımını artırmayı hedeflerken böylece ulaşımda bisiklet entegrasyonu da sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesinin Bursa'daki yüklenici firmadan satın aldığı obüslerin çevreci olduğu ve 80 kişilik kapasiteye sahip olduğu biliniyor. Ayrıca bisiklet taşıma aparatına sahip ilk otobüslerin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade ediliyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title