Haberler

Biruni Üniversitesi, Sivas'ta Tanıtıldı

İstanbul'da kurulan Biruni Üniversitesinin Sivas'ta tanıtıldığı bildirildi.

İstanbul'da kurulan Biruni Üniversitesinin Sivas'ta tanıtıldığı bildirildi.

Biruni Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, adını İslam bilgini Ebu Reyhan El Biruni'den alan ve 2014-2015 akademik yılında eğitim-öğretime başlayacak Biruni Üniversitesi, Sivas'taki okul ve dershanelerde tanıtıldı.

Biruni Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yasemin Müşteri Oltulu, üniversite hakkında okul ve dershane yöneticilerine bilgi verdi.

Anadolu'daki gençleri üniversite hakkında bilgilendirmek amacıyla tanıtım turlarına çıktıklarını belirten Oltulu, bu kapsamda Sivas'taki okul ve dershane yöneticileriyle görüştüklerini ifade etti.

Oltulu, bu tanıtımlara başka şehirlerde de devam edeceklerini kaydetti.

Rektör Yüksel'in görüşleri

Açıklamada görüşlerine yer verilen Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, "Türkiye'nin en kapsamlı sağlık üniversitesi" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Sağlık alanında araştırma ve geliştirme projelerine ağırlık verecek, ülkemizin ihtiyaçları çerçevesinde üretime katkı sunacak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek önceliğimizdir" ifadesini kullandı.

Biruni Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Tosyalı ise üniversitelerinin Anadolu gençlerine ayrı önem verdiğini ifade etti.

Tosyalı, üniversite olarak kaliteli eğitim-öğretim imkanları ve sosyal donatılarla Anadolu gençlerini ağırlamaya hazır olduklarını belirtti. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Yüksel İstanbul Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title