Haberler

Biruni Üniversitesi Açılışa Hazır

Adını Türk bilgini Ebu Reyhan El Biruni'den alan ve Türkiye'nin sağlık alanında eğitim veren en kapsamlı tematik sağlık üniversitesi olacak Biruni Üniversitesi, 2014 2015 öğretim yılında eğitime başlayacak.

Türkiye'nin sağlık alanında eğitim veren en kapsamlı tematik sağlık üniversitesi olacak Biruni Üniversitesi, 2014-2015 öğretim yılında eğitime başlayacak.

Adını 11. yüzyılda yaşamış dünya tarihinin en önemli bilim adamlarından biri olan, UNESCO tarafından 1974'te "Evrensel Deha" ilan edilen büyük Türk bilgini Ebu Reyhan El Biruni'den alan Biruni Üniversitesi, sağlık eğitimi vermeyi hedefliyor.

Varoluş nedenini sağlık alanında 21. yüzyılın "Birunilerini" yetiştirmek üzerine kurgulayan üniversitenin temelleri, Topkapı surlarının yanı başında atıldı.

Biruni Üniversitesi; adı, kurucuları, kadrosu, laboratuvarları, 30 bin metrekare kapalı ve 27 bin metrekare yeşil alanı, 5 bin metrekare kafeterya ve sosyal alanı, 2 konferans salonu, spa, fitness center, kapalı ve açık basketbol sahaları ile öğrencilerine geniş bir sosyal yaşam imkanı sağlaması, akademisyen ve öğrenci ilişkileri, bilimsel üretim merkezli anlayışı ve farklı eğitim sistemiyle adından söz ettirecek birçok ilke imza atıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title