Haberler

Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Adıgüzel: "Yeni Neslimize Sahip Çıkacağız"

Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, "Birlik Vakfı Kayseri'de öğrencilerimize, yeni neslimize sahip çıkacak." dedi.

Vakıf binasında geleneksel hale gelen Cumartesi günleri kahvaltısında bir araya gelen Birlik Vakfı idarecilerinin bu haftaki misafiri Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan oldu. Programda konuşma yapan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, vakfın asli görevlerinden birinin birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu söyledi. 15 Temmuz'daki FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin aslında işgal girişimi olduğunu belirten Adıgüzel, "İnşallah Kayseri'de Birlik Vakfı olarak öğrencilerimize, yeni neslimize hizmet edeceğiz. Bizim gençlerimize hizmet etmemiz asli vazifemiz. Yıllardan beri bizim sahip çıkmadığımız öğrencilerimiz, şimdi bu FETÖ denilen şerefsizin kucağına düşmüş ve 15 Temmuz gecesinde Türkiye'yi bu şekilde maruz bırakmıştır. 15 Temmuz gecesi Türkiye'de bir daha yaşanmamak üzere son bulur. Bizim asli görevlerimizden bir tanesi de bu birlik ve beraberliği sağlamak. 15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylarda 27 gün her ilin meydanında toplanarak birlik ve beraberliğimizi gösterdik. Türk milleti bir metrekare toprağını vermeyecek kadar namusuna, şerefine, bayrağına, ezanına o kadar sadık. Türkiye'de geçmiş yıllarda her 20 yılda darbe yaşanmış, bunun sonucunda Türkiye 40-50 sene geriye gitmiş. Ama bu 15 Temmuz gecesi yaşadığımız olay darbe değil, tamamen Türkiye'yi işgal etme anlamındaydı. Kayseri'de bu FETÖ denen şerefsizin yaptırmış olduğu, içlerinde Amerika ajanlarının da olduğu birçok ismi şerefli askeri üniforma giydirerek Türkiye ve Kayseri'deki insanları katlederek bir işgal durumundaydı. Kayseri'de 6 bin kişiyi listelemişler, bu 6 bin kişi direk infaz edilecek. Bu 6 bin kişinin ailesiyle beraber 40 bin kişi yapıyor. Türkiye'de bunların infaz edecekleri insan sayısı 20 milyon. Allah korusun böyle bir olay yaşanmış olsaydı bu darbe değildi. Ama Allah böyle bir şeyi şaşırttı onlara, ellerini ayaklarına dolaştırdı. Türkiye tekrar canlandı, bundan sonra da hız kesmeden batı ülkelerine karşı dimdik ayakta durabilecek bir pozisyona geldi." dedi.

Birlik Vakfı olarak Kayseri'de öğrencilere sahip çıkacaklarını dile getiren Adıgüzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birlik Vakfı bunun neresinde yer alacak? Birlik Vakfı Kayseri'de öğrencilerimize, yeni neslimize sahip çıkacak. Bunların sahip çıktıkları öğrencilere artık Birlik Vakfı sahip çıkacak. Birlik Vakfı liseli ve özellikle üniversiteli öğrencilerine sahip çıkacağız. Bu binada Milli Türk Talebe Birliği gençlerimizin de hizmet binası oldu. Burada biz seminer, kurs anlamında hizmet vereceğiz, bilgisayar ortamları, kırtasiye alanları var. Okullar açıldığından itibaren burada haftanın 6 günü yemek çıkaracağız, parası olmayan öğrencilerimiz buraya gelip günlük ihtiyaçlarını giderecekler. Bu alan yeterli değil bize, bu bir başlangıçtı. Türkiye'de 45 vilayette Birlik Vakfı'nın şubesi var. Biz burada yurt ve okul binası olarak hizmetlerimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Allah nasip ederse yurt projemiz var. Öğrencilerimiz başıboş kalmasın diye, kandırılmış öğrencilerimiz kalmasın diye biz de onlara sahip çıkacağız."

Vakfın konuğu olan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise, Birlik Vakfının milleti, ümmeti için hayırlı nesillerin yetiştirilmesi için kurulmuş bir vakıf olduğunu söyledi. Nursaçan, "Birlik Vakfı makam, mevki gayreti içerisinde olmayanların bulunduğu bir vakıftır. Burada devleti, milleti, ümmeti için hayırlı nesillerin yetiştirilmesi için kurulmuş bir vakıf. Burası kurulurken de değerli başkanımla bizim kıymetli kurucular kurulu yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla hep şu tavsiye edildi; burada makam mevki bir menfaat beklentisi içerisinde olacaksanız bu vakfı Kayseri'de kurup da zaman kaybettirmeyin. Zaten vakfın kurucuları hepsi o bilinç içerisindeydi. Bir beklentisi olmayan dostlarımız, arkadaşlarımız bir aradaydık ve sessiz sedasız da kıymetli başkanım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın da hepsinin de emeği geçti buraya tabi hepsinden de Allah ebediyen razı olsun. Bu mekan çok kısa bir zamanda ne gürültü ne patırtı ne oldu bitti baktık çıktı bina nasıl olduysa. Başkanım ben teşekkür ediyorum şahsım adına da. Emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Arkadaşlar hizmet gönül işi, hizmet zor bir iş ama hayat sonuçta fani olan bir dünyada yaşıyoruz. Bugün varız yarın yokuz ve bugün başkanımızın da dediği gibi 15 Temmuz Allah bir daha bu devlete bu millete bizlere böyle bir gün yaşatmasın ama Cumhurbaşkanımızın dediği gibi her şerde de var bir hayır. Bu şerrin de hayrı arınmaya vesile olacak bu millet devletine, bayrağına, ezanına, vatanına sahip çıktı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, gazilerimizi de acil şifalar nasip etsin rabbim. Şimdi şunu da öğrenmek gerekiyor başkanımızın davet ettiği gibi bu bir darbe girişimi değildi, bu bir işgal girişimiydi. O zaman şu düşüyor demek ki Birlik Vakfı gibi vakıflara ihtiyaç var. Başkanımız kapının 24 saat açık olduğunu evinize gidiyor gibi izin almanıza gerek yok çünkü buraya gelen insanların rıza-i ilahi kazanmak, bir öğrencinin gerçek ihtiyacını, gerçek yaşantısını görmek. Burada hesap da var, kitap da var." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mehmet Adıgüzel Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title