Haberler

Birlik Vakfı Kahvaltı Üyeleri Kahvaltı Organizasyonunda Bir Araya Geldi

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi yöneticileri ve kahvaltı organizasyonunda konuşan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından, darbe girişiminin doğru anlatılması için yurt dışında lobicilik faaliyetlerine başlandığını söyledi.

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi yöneticileri ve kahvaltı organizasyonunda konuşan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından, darbe girişiminin doğru anlatılması için yurt dışında lobicilik faaliyetlerine başlandığını söyledi.

Birlik Vakfı Kayseri şubesinde düzenlenen kahvaltı organizasyonuna, Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği Vakfı ve Genç Birliği Kayseri Şubesi yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra, MTTB Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel katıldı.

"ASIL AMAÇ; TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Karayel, darbe girişiminde asıl amacın Türkiye'de iç savaş çıkarılması ve ülkenin Suriye'ye benzetilmesi olduğunu söyledi. Karayel, "Onlar zannediyorlardı ki, darbe girişimini yapacaklar, başarılı olacaklar ve yönetimi devralacaklar. Ama asıl oyunun o olmadığı şu anda ayan beyan ortada. Asıl oyun Türkiye'yi Suriye'ye çevirmekti. Suriye'ye çevrilmiş iç savaş içerisindeki bir Türkiye'nin ne liderliği, ekonomisi, ne de gönül coğrafyası ile bağları kalırdır. Dolayısıyla İslam'ın son kalesini de yıkmış olarak devam edeceklerdi. Ama bu milletin birliği, Birlik Vakfı, MTTB, Genç Brilik gibi STK'ların yetiştirdiği insanlar sayesinde ve Allah'ın lütfuyla bu darbe girişimini savuşturmuş olduk." dedi.

"MÜTTEFİKİMİZ OLDUĞUNU İDDİA EDENLERİ TANIYORUZ"

Siyasi tarihe bakıldığında dünyada herhangi bir ülkede meydana gelen darbede Amerika başta olmak üzere Batı dünyasının parmağı olduğunu belirten Karayel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi tarihimize bakarak şunu söyleyebiliriz ki, dünyada Batılı emperyalistlerin ve özellikle de Amerika'nın bilgisi olmadan hiçbir darbe gerçekleşmez. Dolayısıyla resmi açıklamalar her ne derse desin fiiliyatın ve gerçeğin ne olduğunu hepimiz biliyoruz, biz buna destek sağlamadık diyenler de gerçeğin ne olduğunu biliyorlar. Haberler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı ama bu o kadar büyük bir oyun ki, biz bu oyunun parçalarını belki 5 senede ancak görebileceğiz. 28 Şubat'ı, Gezi kalkışmasını, 17-25 Aralık sürecini nasıl yeni yeni anlamaya başlıyorsak, bu yapbozun parçalarını da daha sonraki süreçte anlayacağız. Bu süreç içerisinde yüzyıllardır bize müttefik olarak görünen ülkelerin tavırlarını da ülke olarak altını çizerek takip ediyoruz. Görünenler doğrultusunda müttefikimiz olarak görünen ülkelerin, gerçekten müttefikimiz olup olmadığı sorgulanmalıdır. Türkiye'nin menfaatleri karşısında duran bir müttefik olamaz. Müttefiklik kazan-kazan ilişkisi çerçevesinde ilerler. Sen kaybet hem ben kazanayım ilişkisi içinde olan ülkelerin müttefikimiz olması mümkün değil."

LOBİCİLİK FAALİYETLERİ İÇİN KOMİSYON OLUŞTURULDU

Milletvekili Karayel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, dünyadaki diğer ülkelerde çıkan asılsız haberlerin bertaraf edilmesi ve gerçek bilginin yayılması için AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı olarak, lobicilik yapmak üzere bir komisyon oluşturulduğunu ifade etti. Karayel, söz konusu lobicilik faaliyetleri ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı olarak 15 Temmuz'dan bu yana, partimiz içerisinde dil bilen milletvekillerimizin listesini çıkararak, onların etki ve bilgi alanları dahilinde, yurtdışındaki propaganda ziyaretleri ile ilgili ciddi bir çalışma yaptık. Dökümantasyon çalışması yaptık. Hepiniz biliyorsunuz ki, gerçekleşmemiş bir darbenin gerçekleştiği, Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt dışına kaçtığı gibi yalan haberler de olmak üzere bir çok medya kuruluşunda, ki bunlara nerelerden maddi kaynak sağlandığı ve kimler tarafından yönetildiği yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı, bunlara karşı doğruların ne olduğunu gösteren yazılı, sözlü ve görsel dökumanları muhataplarımıza ulaştırdık. Meclis Başkanlığımız ve Dış İlişkiler Komisyonumuz tüm muhataplarına bunları ulaştırdı. Devam eden süreçlerde hem Meclis'teki komisyonlarımız gerek AK Parti içindeki milletvekillerimiz başta Amerika olmak üzere Avrupa kıtasına da çok kısa bir sürede bilgilendirme yapmak üzere seyahate çıktılar. Bilgisi olmayanlar doğruyu kabul etti ama bir kısmı da ne anlatırsanız anlatın zaten işin arkasında oldukları ya da inanmak istediklerine inandıkları için halen daha inanmadıklarını görüyoruz. Bu süreçte Avrupa ülkelerinde mitingler düzenlendi. Biliyorsunuz Almanya'daki mitinge Sayın Cumhurbaşkanımızın görüntülü olarak katılımının engellenmesi ciddi şekilde tepki çekti. Süreç hala devam ediyor."

"PARALELCİLER BAŞKA ÜLKELERDE DE DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNACAK"

Söz konusu lobicilik faaliyetlerinin, özellikle Paralel çete mensuplarının okullarının bulunduğu ülkelerde daha yoğun biçimde devam ettiğini kaydeden Milletvekili Karayel, "Biliyoruz ki, örgüt başı Pensilvanya'da olan çeteciler dünyanın her tarafında ciddi bir lobi faaliyeti sürdürmekteler. Bu süreç içerisinde diğer partilerle ortak hareket ediyoruz ve onların yapılan ziyaretleri katılması noktasında hassasiyet gösteriyoruz. Bu çalışmalar içerisinde önem verdiğimiz bir husus da paralelcilerin okullarının bulunduğu ülkeler. Çünkü bizde yapılan darbe çaçışması bundan 5-10 yıl sonra talimatın gücüne göre tüm ülkelerde gerçekleşecek. Afrika'da Orta Asya'daki Türk cumhuriyetlerinde ve diğer birçok ülkede meşru yönetimi devirmek için harekete geçecekler." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE LİDER OLMASIN DİYE…"

Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ise, Türkiye'nin 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminden sonra zor bir sürece girdiğini, ancak girişimin halk tarafından püskürtüldüğünü söyledi. Son yıllarda Türkiye'nin bölgede edindiği liderlik konumu ve güçlenen ekonomisinden dolayı, bu gibi girişimlerle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Başkan Mehmet Adıgüzel, "15 Temmuz'da yaşanan olayı basitleştirmemek lazım. Bazı vatandaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın tiyatro oynadığını ifade etti. Türkiye, Müslüman ülkeleri de alıp Batı'ya kafa tutabileceği için artık Türkiye'yi rahat bırakmıyorlar. 15 Temmuz'da yaşadığımız darbe girişimini vatandaşlarımız el birliğiyle püskürttü. İnşallah bundan sonra Türkiye böyle bir olayla karşılaşmaz." dedi.

BİRLİK VAKFI EĞİTİM, SEMİNER VE BURS ÇALIŞMALARI İLE HİZMET VERECEK

1985 yılında kurulmuş olan Birlik Vakfı'nın, 28 Şubat darbesinde kapatıldığını hatırlatan Başkan Mehmet Adıgüzel, bundan sonraki süreçlere dair çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

"Şu anda Kayseri ile birlikte ülkemizde 45 şubesi mevcut. İkinci ayda yönetimimizi oluşturduk, Milli Türk Talebe Birliği de burada. Genç Birliği'ni de kurduk. İnşallah Kayseri'de güzel bir hizmet alanı oluşturmaya başladık. Binamız Kayseri'deki öğrencilerimize, gençlerimize hizmet etmek amacıyla kurulmuş bir bina. İnşallah bundan sonraki süreçte Kayseri'de vakıf olarak yurt binası ve okul olarak hizmet alanlarımızı genişleteceğiz. Bu kapsamda ayrıca gençlerimize burs, eğitim ve seminerler vereceğiz. Seminerlerimizin Kayseri'de ivme kazandıracağına inanıyoruz. FETÖ denen örgüt, abileri ve ablaları ile üniformalı ve üniformasız teröristler yetiştirdi. Bizim sahip çıkmadığımız gençlere bunlar sahip çıktı. Ama Türkiye artık uyandı.15 Temmuz gecesi yaşanan olaydan dolayı Türk milleti, siyasi parti ve ideoloji gözetmeksizin sergiledi. Bugün akşam da bir arada olacağız. Yarın da Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmasıyla birlikte tüm Türkiye'de demokrasi nöbetlerini taçlandıracağız. 23 gündür meydanlardayız, Sayın Cumhurbaşkanımız evlerinize dönün demediği müddetçe de meydanlarda olacağız. Ortadoğu'daki Mısır ve Suriye'de olduğu gibi bizim gidecek yerimiz yok. Bu olay yaşanmadı ama yaşanacak olsaydı Türk milleti asla topraklarını terk etmezdi. İnşallah 15 Temmuz'da darbe gerçekleşmediği için Rabbimize şükrediyoruz, inşallah Türkiye bir daha böyle olaylar yaşamaz. Birlik Vakfı olarak da Başbakanımızı, Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz. İnşallah Allah bu birliğimizi bozmaz." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title