Haberler

Birlik Başkanları İftarda Buluştu

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ali İlbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri İhsan Akın, Abuzer Uğurlu, Oktay Beşli ve Bülent Oral, Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Kırıkkale Birlik Başkanı Kürşad Ulusoy, Zonguldak Birlik Başkanı Aziz Karakut, Bolu Birlik Başkanı İlker Duman, Karabük Birlik Başkanı İsmail Bağçe, Kırşehir Birlik Başkanı Erol Doğan ve davetliler katıldı.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, bazı çevrelerin asılsız dedikodular üreterek, küçükbaş hayvancılığı küçümseyerek sektöre zarar vermeye, zayıflatmaya, yok etmeye çalıştığını belirterek, bu sektörün Türkiye'nin lokomotifi ve dinamiği olduğunu, sektörün yok olmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini bildirdi söyledi. Kırmızı etin sağlıksız olduğu yönünde zaman zaman spekülatif söylemlerin gündeme getirildiğini hatırlatan Çelik, bu tür şeylere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e ve hükümete hayvancılığa yaptığı desteklerden dolayı teşekkür eden Çelik, bakanlığının tüm uygulamalarının ve aldığı kararların yanında olduklarını belirtti. Küçükbaş hayvancılığın gelişmeye, büyümeye müsait bir sektör olduğunu, birliklerin kurulmasıyla birlikte daha önce 31 milyon olan hayvan sayısının 44 milyona çıktığını anlatan Çelik, "Üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz, yetiştiricilerimize, üyelerimize, sektörümüze sahip çıkacağız. Kırmızı et açığının kapanması için bu sektör desteklenmelidir. Küçükbaş hayvanlar doğal ortamda beslenen hayvanlardır. Bu nedenle de etleri çok sağlıklıdır. Birileri küçükbaş hayvancılığı yok etmeye, kötülemeye, insanların kafasını bulandırmaya devam etse de bu sektör Türkiye'nin lokomotifidir" ifadesini kullandı.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin ev sahipliğinde Çorum'un birliklerin Karadeniz ve İç Anadolu buluşmasına sahne olduğunu anlatan Çelik, "Karadeniz ve İç Anadolu insanı yiğittir, merttir, cesur ve vatanseverdir. Çünkü Karadeniz ve İç Anadolu insanı çalışkandır, üretkendir, becerikli ve azimlidir. Yardımsever ve candandır. Çünkü, ailesine, toplumuna, milli değerlerine, dinine düşkündür ve büyük değer verir. Karadeniz ve İç Anadolu insanı saygılı olduğu kadar son derece misafirperverdir. Benim Karadeniz ve iç Anadolu insanı için söylediğim bu sözler lafta değil özdedir. Hepinizin de bildiği üzere bu yıl 24 Nisan tarihinde Merkez birliğimizin Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdik. ve ben Genel Kurul için saha çalışmalarına İç Anadolu'nun merkezi Çorum'dan başladım. Sonrasında ise Karadeniz coğrafyası içerisinde yer alan birliklerimizi ziyaret ettim. İşte Karadeniz ve İç Anadolu insanı için söylediğim sözler, bu ziyaretlerimde gördüklerim ve yaşadıklarımın birer ifadesidir. Merkez Birliğimiz genel kurulunda bana ve yol arkadaşlarıma sahip çıkan ve bu kutlu göreve taşıyan bütün il birliklerimizin başta değerli başkan ve delegeleri olmak üzere tüm Türkiye'ye teşekkürlerimi sunuyorum. Gerek televizyon programlarında ve gerekse farklı platformlarda hep söylüyorum. Merkez Birliğimizin genel kurulunda şahsım başkanlığındaki yönetimin kurulunun seçilmesinde Karadeniz belirleyici olmuştur. Ben tekrar huzurlarınızda şükranlarımı arz ederken hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Küçükbaş hayvancılık sektörümüz son 10 yıl içerisinde destekleme kapsamına alınmasıyla birlikte büyük aşamalar kaydetmiş ve gelişimine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile birlikte devam ettiğini anlatan Çelik, "Bakanımız Faruk Çelik'in ve bürokratlarının küçükbaş hayvancılığa olan ilgisi ve bizlere olan samimi yaklaşımları bizlere moral vermekle birlikte, sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. Bakanımızın Birliklerimizi daha da güçlendirmek adına çok daha güzel işleri yapacağına inanıyor ve kendisine her türlü desteğin verilmesinin bizlerin asli görevi olduğunu belirtmek isterim. Birlik üyelerinin de birliklerine sahip çıkması ve Birlik yönetim kurulu kararlarına uyarak tek ses olunması yönünde hareket etmesi önem arz etmektedir. Üyelerin birliklerine karşı güven duyarak sorumluluklarını yerine getirmesi, Birliklerin de üyelerine hizmet etmesi yönünde sorumluluklarını yerine getirmesi sektörümüzü daha iyi yerlere getirecektir. Bugün burada Karadeniz ve İç Anadolu il birlikleri olarak bir aradayız ancak bu birliktelik tüm ülkemiz genelinde örnek olmasını arzu ettiğimiz bir birlikteliktir. Elbette ülkemizin doğusuyla, batısıyla güneyi ve kuzeyi ile biz birlik ve beraberlikten yanayız. Çünkü biz, ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. ve bu vizyonumuzla hep birlikte çok daha güzel işleri başarabiliriz. Küçükbaş hayvancılık sektöründeki bugüne kadar yaşadığımız tecrübelerimizi ülkemiz genelindeki Birliklerimize ve 250 bin civarındaki küçükbaş hayvan yetiştiricisine aktarmak hiç de zor değildir. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim. Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde tesis edilmiş bu birlik beraberliğin 80 birliğimiz için de var olması sektörümüzde sesimizi daha güçlü kılacaktır"dedi.

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ise, Şevket Avcı, amaçlarının Türkiye'de emeğini ve ekmeğini çok zor şartlar altında kazanan hayvan yetiştiricilerine hizmet etmek olduğunu söyledi. Aile iftarında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Avcı, katılımcılara teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Çelik Karadeniz Türkiye Çorum Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title