Haberler

Birlik Ağacı Diktiler

Almanya'nın Delmenhorst kentinde ağaç dikmeyi teşvik etmek, çevre güzelliğine dikkat çekmek, birlik ve beraberliği yaygınlaştırmak amacıyla Düsternort Semti Temsilciler Kuruluşu tarafından "Birlik" ağacı dikildi.

Almanya'nın Delmenhorst kentinde ağaç dikmeyi teşvik etmek, çevre güzelliğine dikkat çekmek, birlik ve beraberliği yaygınlaştırmak amacıyla Düsternort Semti Temsilciler Kuruluşu tarafından "Birlik" ağacı dikildi. Ağaç dikimine kuruluşun yönetim kurulu üyeleri katıldı. Düsternort semtinde bir yol kenarına 2'si elma, 2'si armut 4 ağaç dikildi.

Çocukları düşünerek diktik

Kuruluşun semtteki okul, kilise, cami ve derneklerden oluştuğunu belirten Düsternort Semti Temsilciler Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuner, diktikleri "Birlik Ağacı" ile ilgili şu bilgileri verdi "Bu kuruluş 20 yıl önce kuruldu. 20. kuruluş yılı nedeniyle kalıcı ve örnek bir etkinlik yapmayı planladık. Yönetim olarak ağaç dikmede karar verdik. Etkinlik kapsamında 4 meyve ağacı diktik. Ağaçları okulların bulunduğu bir alana diktik. Okul çocuklarının bu ağaç meyvelerinden faydalanmalarını düşündük. Bu ağaçlara Birlik Ağaçları ismini verdik. Çünkü ağaçların dikimine her kültürden insan yardım etti. Amacımız ağaç dikmeyi teşvik etmek ve çevre güzelliğine dikkat çekmekti."

Mevlana Camii temsilcisi Kadir Çanakçı da yaptığı açıklamada bu etkinlikte yer almanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ağaç dikiminden görüntü

-İbrahim Tuner'in açıklamaları

-Kadir Çanakçı'nın açıklaması - Delmenhorst

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakçı Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title