Haberler

Birleşmeye Dair Fırsatları Değerlendiriyoruz

Güncelleme:

Celal Çağlar, Holcim ve Lafarge gruplarının birleşmesini yakından takip ettiklerini ve oluşacak fırsatlarla şimdiden ilgilenmeye başladıklarını söyledi.

OYAK Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, çimento sektöründe bugüne kadar yapılmış en büyük birleşme olan Holcim ve Lafarge gruplarının birleşmesini yakından takip ettiklerini ve oluşacak fırsatlarla şimdiden ilgilenmeye başladıklarını söyledi.

4 Nisan'da basına yansıyan ve detayları şekillenmeye başlayan Holcim - Lafarge birleşmesinin, şirketlerin bağlı olduğu rekabet kanunları uyarınca bazı varlıkları elden çıkarmasını gerektireceğini söyleyen Çağlar, satılması olası tüm varlıklar ile şimdiden ilgilenmeye başladıklarını ifade ederek konuyla ilgili uluslararası yatırım bankaları ile görüşmelere başladıklarını açıkladı.

Son aşamasına gelen birleşme görüşmelerinin 40 Milyar Euro piyasa değerine ulaşarak dünyanın en büyük çimento grubunu yaratacağını ve toplam kapasitesinin yıllık 440 Milyon Tonu aşacağını hatırlatan Celal Çağlar, bu konudaki haberlerin dünya çimento sektöründe büyük bir heyecan yarattığını belirtti.

"Olası birleşme sonrasında Ekvator'dan Filipinler'e kadar pek çok ülkede pazar payı %80'e varan biçimde artacak ve her gelişmiş ülkede benzer olan rekabet kanunları, birleşmiş yeni şirketin bazı fabrikalarının üçüncü şahıslara satılmasını gerektirecektir" diyen Çağlar, varlık satışlarının olası olduğu her ülke ile ilgili detaylı çalışmalara başladıklarını ifade ederek "Özellikle büyümeye devam eden veya büyüme potansiyeli bulunan Doğu Avrupa, Afrika ve İngiltere pazarlarına odaklanacağız" dedi.

"Türkiye Çimento Sektörü, 2013 yılında 70 Milyon Tonun üzerinde çimento üretimi ve 60 Milyona yaklaşan iç satışları ile Avrupa'nın birinci, dünyanın ise beşinci sırasında yer alırken OYAK Çimento Grubu, geçtiğimiz yıl 10 Milyon Tonun üzerindeki satış hacmi ile uzun yıllardır pazar lideri konumunda bulunuyor. Bu pazar liderliği ülke içinde yapacağımız olası satın almaları sınırladığı için uzun zamandır, çeşitli coğrafyalarda satın alma fırsatlarını takipteyiz. Holcim ve Lafarge'ın birleşmesi ile oluşacak yeni fırsatları da ciddiyetle ele alıyoruz. Hedef ülkelerden olan Romanya'da 2007 yılından bu yana faaliyetteyiz" diyen Celal Çağlar, OYAK'ın Türkiye'nin en büyük sanayi şirketlerine sahip olduğunu, 2012 yılı karının 1 Milyar Dolara yakın, yatırıma yönlendirmeye hazır nakdinin ise 3 Milyar Doların üzerinde olduğunu hatırlattı.

OYAK Çimento halen, 5 entegre çimento fabrikası ve 40'a yakın hazır beton tesisi ile yurtiçi pazarın %14'üne sahip en büyük çimento grubu olarak faaliyetlerini sürdürmekte, Marmaray, Avrasya Tüneli, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi ülkenin en büyük projelerine çimento ve hazır beton sağlamaktadır.

100 yıllık geçmişe sahip bir emeklilik fonu olan OYAK, çimento, demir çelik, otomotiv, enerji ve kimya başta olmak üzere pek çok alanda 60 şirketi ile faaliyetlerine devam etmekte olup, 2012 yılı kombine satışları 14 Milyar Dolara yakın kombine ciro ve ihracatı 4 Milyar Doların üzerindedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title