Haberler

Birleşik Metal-İş Sendikası Basın Mensupları ile Buluştu

Birleşik Metal İşçi Sendikaları Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika çalışmaları ve ülke gündemi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Birleşik Metal İşçi Sendikaları Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika çalışmaları ve ülke gündemi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Birleşik Metal İşçi Sendikaları Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Kocaeli ve Gebze şubelerinin de katılımıyla Sapanca'da basın toplantısı düzenledi. Mehmet Ertürk Eğitim salonunda gerçekleştirilen toplantıda; metal sektörünün Türkiye ekonomisine katkısı, 12 Eylül sürecinin metal sektörüne etkisi ve FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişimi hakkında değerlendirmede bulunuldu. Basın toplantısına Birleşik Metal İşçi Sendikaları Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun yanı sıra Birleşik Metal İşçi Sendikaları Merkez Yöneticisi Hami Baltacı, Birleşik Metal İşçi Sendikaları Mali Genel Sekreteri Ali Gündüz, Birleşik Metal İşçi Sendikaları Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik ve sendika üyeleri katıldı.

Metal sektörünün Türkiye ekonomisine katkısını anlatan Birleşik Metal İşçi Sendikaları Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan metal sektörü 35 yıldır Türkiye'yi sarı sendikalarla birlikte kontrol altına almaya çalışıyor. Metal sektörü ekonomi açısından en önemli sektördür. Bugün de baktığınız zaman metal sektörünün ihracata ve ekonomiye yüzde 60'lara varan bir etkisi vardır" dedi.

12 Eylül sürecinin metal sektörüne etkisini anlatan Başkan Serdaroğlu, "Bizim üyelerimiz 12 Eylül sürecinin ardından Türk Metal Sendikasına kanalize edildi. İşveren işbirliğiyle yıllardır bir sömürü sistemiyle işçilerin haklarınını bastırıldığı bir sistem oluşturuldu. İşte bizde bunu kırmaya çalışıyoruz. Özellikle geçen dönem Metal Fırtın'a olarak adlandırılan ve birçok fabrikanın istifa ederek bünyemize katıldığı bir süreçte de nelerle karşılaştığımızı kamuoyununa anlatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gebze Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title