Haberler

Birleşik Haziran Hareketi Eskişehir Forumu Düzenlendi

Eskişehir'de toplanan Birleşik Haziran Hareketi, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün başta olmak üzere bazı siyasi partililer ve akademisyenlerin de katılımıyla Eskişehir Forumu'nda buluştu.

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapılan forum öncesi Gezi olayları sırasında çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterimi yapıldı. Slayt esnasında, Eskişehir'de yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafı, salonda bulunan katılımcılar tarafından alkış aldı. Slayt sırasında kimi izleyiciler Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının ardından gözyaşlarını tutamadı.

Anadolu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Serpil Şahbaz, Birleşik Haziran Hareketi'nin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Ardından söz alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)'de akademisyen olan Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu da, bu hareketin diktatörlüğe karşı özgürlükçü bir hareket olduğunu vurguladı.

Foruma konuşmacı olarak katılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP'nin yanlışlarını dile getirerek Haziran Hareketi'nin önemine değindi. Vatandaşların kendisine artık CHP'yi sormadıklarını ve alternatif olarak Haziran Hareketi'ni gördüklerini kaydeden Aygün; "Şimdi bu Haziran Hareketi biraz ilginç. Ben, CHP Milletvekili olarak gidiyorum parti kimliğini hiçbir yerde çıkarmıyorum. Haziran Hareketi patlamadan önce de çıkarmıyordum. Bunun sebebi de burada bulunan kitle çok bilinçli bir kitle. Haziran Hareketi'nin son toplantıları şöyle bir şeye yol açtı; gittiğim yerlerde CHP'yi sormuyorlar. 'Vekilim bu CHP'nin hali ne olacak?' neredeyse klasikleşmiş bir soruydu. Şimdi samimi söylüyorum gittiğim yerlerde 'Haziran Hareketi'nin hali ne olacak?' diye soruyorlar. Çok olumlu bir şey, gerçekten seviniyorum" dedi.

"CHP HAZİRAN HAREKETİNDEN DERS ÇIKARABİLİR Mİ?"

Konuşmasında CHP'nin yaptığı açılımları eleştiren Hüseyin Aygün, yapılan siyasi adımların yanlış olduğunu, bu yanlışları vatandaşlar nezdinde Haziran Hareketi'nin laiklik vurgusu ile kapattığını ileri sürdü. CHP'nin Haziran Hareketi'nden ders çıkarması gerektiğini dile getiren Aygün; sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP'nin de bu sağ açılımı, siyasal İslam açılımı, umreye milletvekili heyeti gönderme, CHP'nin bilmem kaçında mescit açılması, 6 yaşındaki çocuğun başına annenin babanın zorla taktığı, kendi inancına göre 6 yaşındaki çocuğu da cinsiyetçi olarak kategorize ettiği tavra sessiz kalma gibi saymakla tüketemeyeceğim yanlış sosyal demokrat bir partide olmaması gereken özellikleri Haziran Hareketi'nin baskısıyla belki azalabilir. Döndüm yine CHP'ye geldim. CHP Haziran Hareketi'nden bir ders çıkarabilir mi diye. CHP'nin yaptığı yanlışların da bence laikliğe olan ilgiyi artırdığını görmek gerek. Haziran Hareketi'nin bu vurgusunu da çok beğeniyorum."

"HAZİRAN HAREKETİ BANA SİYASİ BİR GELECEK VAAT ETMİYOR"

Siyasi olarak bu oluşumun içerisinde olmadığını aktaran Aygün, en büyük kazancının direnenler ile bir arada olmak olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Haziran Hareketi bana siyasi bir gelecek vaat etmiyor ama direnenlerle, dövüşenlerle, Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan'la, babası Şahap'la, annesiyle, Berkin'in anne babasıyla, Eskişehir'deki bu kitle ile bir arada olduğum için çok seviniyorum. Bu tahmin ediyorum en büyük siyasi gelecektir."

Forum, Aygün'ün konuşmasının ardından katılımcıların soru-cevap ve konuşmaları şeklinde devam etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Hüseyin Aygün Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title