Haberler

Birleşik Dünya Kolejleri'nden 14 Öğrenci Tokat'ta

Güncelleme:

Bosna Hersek ve Hong Kong'daki Birleşik Dünya Kolejleri'nde eğitim gören 14 öğrenci, Tokat'a geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğrencileri Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi'nde karşıladı. Fen Lisesi öğrencileri, konuk öğrencilere karanfil verdi.

Öğrencilerin Tokat'ta 10 gün kalacağını söyleyen Yazıcı, "Proje kapsamında zaman zaman okullarımızı ziyaret edeceğiz. Toplumsal etkinler yapmaya gayret edeceğiz. İl merkezimizde Türk kültürümüzü anlatan tarihi ve turistik yerleri gezeceğiz" diye konuştu.

Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bu süreçte mevcut öğrencilerimizle etkileşimlerini sağlayıp hem dil yeterliliklerini hem de dünyaya bakış açılarını gözden geçirebilecekleri ortamlar oluşturmaya gayret edeceğiz. Kendilerini burada görmekten çok memnunuz. Umarım onlar da memnun olarak ayrılacaklar."

Öğrenciler ise Tokat'ta çok güzel karşılandıklarını ve şehri beğendiklerini belirtti. Nijerya'nın Yoruba kabilesinin prensesi olduğu belirtilen öğrenci, Fen Lisesi öğrencilerini ilgi odağı oldu. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Hong Kong Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title