Haberler

Birinci İstanbul Flamenko Festivali Beyoğlu'nda Başlıyor

Güncelleme:

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak ilan edilen Flamenko müziği ve dansının nağmeleri dünya kültürüne ev sahipliği yapan Beyoğlu'nda yükseliyor.

Flamekno müziğini ve dansını İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak olan İstanbul OLE "Birinci İstanbul Flamenko Festivali 2014", 10 Aralık günü saat 18:30'da Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde muhteşem bir gösteri ile sahne alacak.

Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde İspanya Konsolosluğu, Cervantes Enstitüsü ve İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları'nın destekleriyle "Etnik 34 Endülüs Kültürünü Sevenler Derneği" tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan "Birinci Flamenko Festivali 2014" büyük bir şölene sahne olacak. 10 – 14 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan festivalde konserler dans gösterileri, workshoplar, fotoğraf sergileri, söyleşiler ve film gösterimleri halka açık alanlarda ücretsiz olarak sahnelenecek.

Festival "Flamenco Reina" konseri ile başlayacak

Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'ndeki açılışla başlayacak olan festivalde, Flamenko kültürünü İstanbullularla buluşturan Etnik 34 dans ve müzik atölyesi kuruluşunun 10'uncu yılına özel olarak düzenlediği "10. Yıl Kutlaması" Flamenco Reina konseri ile müzikseverlere unutulmaz bir gösteri sunacak.

Festival boyunca Flamenco Reina konserinin dışında; 11 Aralık Perşembe günü Paco De Lucia Anısına Alper Kangın konseri, 12 Aralık Cuma günü Flamenkovari ile Doğan Canku konseri ve 13 Aralık Cumartesi günü de"Endülüs'ten Anadolu'ya" David Perez ve Mavi Siyah konseri ile İstanbullular Flamenko müziği ve dansına doyacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beyoğlu Belediyesi İstanbul İspanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title