Haberler

Birinci Dünya Savaşı'nın Şehitleri Unutulmadı

Birinci Cihan Harbi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla, savaşta şehit düşenler için Espiye'nin Arpacık Köyü Camisi'nde Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

Birinci Cihan Harbi'nin Kafkas Cephesi'nin son savunma hattı olan Kop Dağı ve Harşit Cephesi'nde savaşarak Ruslar'a geçit vermeyen şehitler için savunmanın karargah merkezi olan Espiye'nin Arpacık Köyü Camisi'nde Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Espiye İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği programa Kaymakamı Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erden Aktaş, Espiye Müftüsü Kemal Türksoy, Tirebolu Müftüsü Bedir Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Espiye Müftüsü Kemal Türksoy, Birinci Cihan Harbi'nin en önemli cephelerinden biri olan Kafkas Cephesi'nin son Savunma Hattı olan Kop ve Harşit Vadisi'nde çetin savaşlar olduğunu belirterek, savaşın 100. Yılında Devr-i Alem Program Yapımcısı İsmail Kahraman'ın da önerisi ile bir program düzenlediklerini ve bundan da büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Konuşmanın arından Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kop Dağı Espiye Politika Güncel Haberler

title