Haberler

Birecik Sahil Projesinin Üçüncü Etabı Başlıyor

Tarihi ve doğal güzelliklerini Fırat Nehri ile taçlandıran Şanlıurfa'nın Birecek ilçesinde, sahil projesinin üçüncü etabı başlıyor.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nın belediye başkanlığında ikinci dönemi kazanmasında etkin rol oynayan Sahil Projesi'nde üçüncü etap çalışmaları için yeni bir proje hazırlandı.

Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, projelerini planlarken 3-5 yıl sonrasını değil 20-30 yıl sonrasında doğabilecek ihtiyaçları göz önünde bulundurduklarını belirterek, "Sahil projesi benim hayallerimden biriydi. Bu projemi açıklarken benim hayal gördüğümü, hatta yalan söylediğimi iddia edenler bile oldu" dedi.

Pınarbaşı, her şeye rağmen kendilerine güvenerek yola çıktıklarını ve projenin ilk etabını 2011 yılında başlattıklarını belirterek, "Fırat'ın incisi Birecik'e yakışır projelerden biri olan Sahil Projesi ile vatandaşlarımıza görsel şölen sunmanın yanı sıra bir yaşam alanı da oluşturduk. Halkımızın aileleri, eş ve dostlarıyla hoşça vakit geçirdikleri, çocuklarımızın güven ortamında özgürce koşup oynayabildikleri bu proje ile halkımıza iş, AŞ imkanı sağladık. Projemiz öylesine beğenildi ki ikinci etabı da tamamladık. Şimdi sıra üçüncü etaba geldi" şeklinde konuştu.

Fırat Nehri'nin Birecik'teki kıyısına adeta hayat veren bu projenin ikinci etabını Halfeti yolu üzerinde gerçekleştirdiklerini anımsatan Pınarbaşı, "Bu çalışmalarımızda Bakanımız Faruk Çelik'in büyük desteği oldu. Kültür Bakanlığımızdan da karşılıksız hibe aldık. Bu destekler sayesinde şükürler olsun ki, halkımızın karşısına mega projelerle çıkabiliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Pınarbaşı, parklar, restoranlar, çay bahçeleri, oyun grupları, halka açık piknik alanları gibi tesislerin yer aldığı projenin üçüncü etabında neler olacağının bilgisini vererek," Bildiğiniz gibi sahil projemiz sadece ilçe halkımız için değil 63 kilometre mesafemizdeki Gaziantep ile il merkezimiz Şanlıurfa ve çevresinin de cazibe merkezi oldu. Güney Doğu'nun en prestijli projesine imza atmanın gururunu bu hizmetimizle yaşadık. Bu yoğun ilgi nedeniyle baktık ki oluşturduğumuz yaşam alanları yeterli gelmiyor. Bu nedenle üçüncü etabın projesini hazırlattık. Aqua Parkımız ve lunaparkımız olacak. Doğal güzelliği taş yığınına çevirmeden, ahşap ağırlıklı mekanlar oluşturacağımız bu projemiz sayesinde artık yer sıkıntısından hiç kimse yakınmayacak. Halkımız, aile, eş, dost ve misafirlerini rahatça ağırlayabilecek" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Nehri Şanlıurfa Birecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title