Haberler

Birbirlerine Özenip Şampiyon Oldular

Erzurum'da, sporcu babaları ile antrenör ağabeylerine özenerek judoya başlayıp şampiyon olan Ertuğrul Dönmez ile kardeşi Cengizhan Dönmez, başarıdan başarıya koşuyor.

İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'da, sporcu babaları ile antrenör ağabeylerine özenerek judoya başlayıp şampiyon olan Ertuğrul Dönmez ile kardeşi Cengizhan Dönmez, başarıdan başarıya koşuyor.

Eski sporcu olan babası Hanifi Dönmez'in tavsiyesiyle spora başlayarak şampiyonluklar elde ettikten sonra milli takım antrenörlüğü yapan Erdoğan Dönmez, kardeşleri Cengizhan (19) ve Ertuğrul'u (21) da bu spora yönlendirdi.

Ağabey Erdoğan Dönmez'in tavsiyesi ile judoya başlayan Cengizhan ve Ertuğrul, kısa sürede bu sporda önce Türkiye'de ardından da milli takımda uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar kazandı.

Hedeflerini büyük tutan Ertuğrul ve Cengizhan, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için ter döküyor.

Milli sporculardan Ertuğrul Dönmez AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldır judo yaptığını ifade ederek, bu spora 14 yıldır judo yapan ve şu anda judo antrenörü olan ağabeyi Erdoğan Dönmez'e özenerek başladığını söyledi.

Ağabeyi Erdoğan'ın kendisinden 2 yıl önce spora başladığını ifade eden Ertuğrul, "Ağabeyime özenerek ondan 2 yıl sonra ben de judo yapmak istedim. Onun peşinden giderek judo yaptım. Judoya başladıktan 6 ay sonrada Türkiye şampiyonu oldum." diye konuştu.

Ailece judocu olduklarını anlatan Ertuğrul, spor sevgisinin babasından ağabeyine, ağabeyinden de kendisine geçtiğini dile getirdi.

Ertuğrul, babasının da sporcu olduğunu anlatarak, "Babam çeşitli sporlarla uğraşmış, sonra ağabeyimi yönlendirmiş. Ben de ağabeyime özenerek başladım. Benden 2 yaş küçük kardeşim de bizi gördü o da bizden heveslendi ve judoya başladı. Hedefim İspanya'nın Malaga şehrinde 16-18 Eylül'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak. Sonrasında ise 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek." şeklinde konuştu.

Kısa sürede elde ettiği derecelerden sonra spor sevgisinin arttığını anlatan Ertuğrul, şunları kaydetti:

"Girdiğim müsabakalarda derece elde ettikten sonra spora sevgim çoğaldı. Başarı aldıkça da bu sporu bırakmak istemedim. Geçen yıl Zonguldak'ta düzenlenen Judo Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda birinci, bu yıl ocak ayında Erzurum'da gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü oldum. Şimdiye kadar 20'nin üzerinde madalyam var. Avrupa kupası, Balkan şampiyonluğu, Türkiye şampiyonluğum var. İspanya'da Gençler Avrupa Kupası Şampiyonası'nda da ikinci oldum. Şimdi ise Karadağ'da Balkan Şampiyonası var, oraya gideceğim sonrasında da İspanya'nın Malaga şehrinde düzenlenecek Avrupa Gençler Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyorum. Asıl hedefim ise 2020 Tokyo Olimpiyatları. İlerisinde çocuklarım olursa bu spora yönlendireceğim."

"Ağabeylerime özenerek judoya başladım"

Ailenin en küçük çocuğu olan Cengizhan Dönmez de yaklaşık 10 yıldır judoyla ilgilendiğini belirterek, "Spora ilk önce Erdoğan, sonrada Ertuğrul ağabeyim başladı. Onlar judoya gidince ben de ağabeylerime özenerek judoya başladım." dedi.

Sosyal açıdan sporun hayatına büyük katkı sağladığını ifade eden Cengizhan, şöyle konuştu:

"Spor bizlere çok şey kattı. Her ilden arkadaşımız oldu, çevremiz çok genişledi. Spor yapmayı herkese tavsiye ediyorum. Spor sayesinde imkanlar çok güzel. Çeşitli illere ve ülkelere gidip madalyalar kazanınca judoya olan sevgim daha da arttı. İnşallah 16 Eylül'de Avrupa Şampiyonası var ve orada altın madalya hedefliyoruz. Şu an milli takım kampındayız. Antrenörümüz Nurullah Diyarbakır ve antrenör ağabeyim Erdoğan Dönmez ile çalışmalarımız devam ediyor. Bizleri yetiştirdikleri için onlara çok teşekkür ediyoruz. En son Bosna Hersek'te Balkan Şampiyonu oldum. Şimdi hedefim Avrupa Şampiyonluğu."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cengizhan Dönmez Ertuğrul Dönmez Erzurum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title