Haberler

Çanakkaleli Besici İneklerinin Burnuna Dikenli Aparat Taktı

Güncelleme:

İneklerinin birbirini emdiği için süt üretiminin azaldığını fark eden besici, ineklerinin burnuna dikenli bir aparat taktı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Koşuburnu köyünde hayvan yetiştiriciliği yaparak geçimini sağlayan Abdullah Özbek (67) ineklerdeki süt veriminin azalması nedeniyle çiftliğini yakın takibe aldı. İneklerin birbirini emdiği için sütlerinin azaldığını fark eden Özbek, çareyi hayvanlarının burunlarına dikenli bir aparat takmakta buldu.

6 AY SONRA SÜT ÜRETİMİNDE AZALMA OLDUĞUNU FARK ETTİ

Bayramiç ilçesine 20 kilometre uzaklıkta Koşuburdu köyünde hayvan çiftliği bulunan Abdullah Özbek, iki yıl önce satın aldığı ineklerin ilk 6 ayın ardından süt üretiminde azalma olduğunu fark etti. İneklerinde bir hastalık olduğunu düşünen Özbek, komşusunun uyarısı üzerine onları takip etmeye başladı. İneklerin birbirini emdiğini görünce hayrete düşen Özbek, iki ineği birbirinden uzaklaştırarak farklı yerlerde besledi.

"ÇOK ENDER GÖRÜLEN BİR DURUM"

Hayvanların huzursuz davranışlar sergilemesi üzerine veteriner hekim Levent Karataş'a başvuran Abdullah Özbek, "Veteriner çok ender görülen bir durumla karşı karşıya kaldığımızı söyledi. Ancak yine de bazı inekler yavruyken kazandığı alışkanlıkları tekrarlayabiliyormuş. İneklerin burunlarına dikenli bir aparat takmayı önerdi. İneklerin burnuna dikenli aparatı taktık.

APARAT İNEKLERİN BİRBİRLERİNİ EMMESİNE ENGEL OLUYOR

İnekler birbirini emmeye çalıştığında dikensi plastik batarak emmemesini sağlıyor. 20 yıldır hayvancılık yapıyorum hayatımda ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Ne yapacağımı bilemiyorum." dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Özbek Çanakkale Bayramiç Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500

Yorumlar (27)

dedesi:

bütün akapelilerin burunlarinda böyle bir sey takmak lazim, ,

36
10
yanıtYanıtla
BABANIZMobil-IOS:

AKP İNEKLERİNEDE TAKAMAZŞARMI ACABA BUNU ÖNÜNE GELENİ EMİYOR SÖNÜRÜYOR HIRSIZLAR

12
7
yanıtYanıtla
Dr JivagoMobil-IOS:

Ineklere ve tüm hayvanlara sütleri veya etleri için Zulüm Yapılıyor. Çok yazık.

8
9
yanıtYanıtla
MALATYA SERDARI:

GERİ ZEKALI ADAM BİR BAKSIN İNEKLER ACABA NEDEN SÜTLERİNİ EMİYORLAR. GİTSİN VETERİNERE BELKİ DE HAYVANLARDA EKSİK VİTAMİN VARDIR. CAHİL HEMEN TAKMIŞ DİKENLİ HALKAYI BURUNLARINA. KENDİSİNE TAKSIN DA GÖRELİM NASIL OLUYORMUŞ.

8
8
yanıtYanıtla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,:

cehepelilerde zaten takilidir, , ,

7
8
yanıtYanıtla
YOK ARTIK:

HEP İNEKLER Mİ SİZİN SÜT ANNENİZ OLACAK BIRAKIN İNEKLERİ BİRAZ DA BİRBİRLERİNE SÜT ANNELİK YAPSINLAR AÇ KALMASALAR YAPMAZLARDI DEMEK Kİ SAHİBİ İYİ DOYURMUYOR

12
3
yanıtYanıtla
yiğitoğlu özkan:

ama inekler susamıştır o yuzden emiyodur .aradabir suya indir .

15
0
yanıtYanıtla
galip:

yedikleri yemler inekleride sapkınlaştırmış ineklerde lesb. olmuş. başka izahı var mı?

1
10
yanıtYanıtla
K.KILIÇTAR:

chp LİLERİN RESMİ DEĞİL Mİ O. . hdp VEKİLİ İNEK DEMİŞTİ CHP LİLERE. . .

3
6
yanıtYanıtla
Amedli:

Çanakkale insani çok zeki gerçekten tebrik ediyorum

2
6
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title