Haberler

Birand'ın Yayınlayamadığı Sivas Katliamı Videosu

Güncelleme:

Madımak Oteli'nin yakılması sırasında çekilen ve Mehmet Ali Birand'ın o dönemde yayınlayamadığı Sivas katliamı videosu sansürsüz yayınlandı.

Sivas katliamının yıldönümünde bir çok etkinlik ve anma düzenlenirken 1993 yılında yaşanan katliamın perde arkası da yeniden sorgulama konusu oluyor. Katliam anında askerlerin geri çekilip saldırganların önünü açtığı görüntüler olayların yıldönümünde tekrar gündeme geldi.

BİRAND'IN YAYINLAYAMADIĞI MADIMAK VİDEOSU

Sivas katliamı sırasında çekilen ve yıllarca yayınlanmayan Madımak Otel'i yakılmadan az önceki görüntüleri Cüneyt Özdemir geçtiğimiz yıl ekrana getirmişti. Videoda sayıları 30-40 civarında olduğu anlaşılan elleri silahlı askerler, otelin önündeki kalabalığın hemen arkasında duruyor. Toplamda 35 kişinin yanarak ya da dumandan boğularak öldüğü otelin ateşe verilmesinden az evvel, anlaşılmaz bir nedenle askerlerin olay mahallinden uzaklaştırıldığı görünüyor.

'ASKERDEN BASKI GELDİ YAYINLAYAMADIK'

Cüneyt Özdemir sözkonusu görüntüleri yayınladığı programda, 'müthiş haber değeri olan o görüntüleri biz o dönemde yayınlayamadık' demişti. Efsanevi gazeteci M. Ali Birand da, 'Evet yayınlayamadık. Bu konuda baskı gördük' diyerek Özdemir'i doğrulamıştı. Birand, aynı programda görüntülerdeki askerlere geri dönmeleri konusunda kimin talimat verdiğini ve komutanlarının kim olduğunu asla öğrenemediklerini söylemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Ali Birand Cüneyt Özdemir Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (47)

SİVASLI GAZETECİ:

Sivas katliamının tek sorumlusu var, o da soysuz Aziz Nesin''dir. Çünkü milleti tahriş edip galeyana getiren odur. Gebermeseydi derisi yüzülmeliydi. Kitapları zaten kokuşmuş pislik saçıyor.

46
40
yanıtYanıtla
ADAMkenan_yldz1@hotmail.com:

SOYSUZ SENSİN ŞEREFSİZ.

yanıt0
yanıt0
Sydo:

Sivas''ta 35 kişiyi canice yakarak öldürenlerde şu an oruçludur muhtemel ne diyelim Allah kabul etsin beyler (!)

32
28
yanıtYanıtla
Sydoza@za.com:

Burada ironi yaptım ama millet eksilemiş keşke aklınız olsaydı azıcık, anlayabilseydiniz...

yanıt0
yanıt0
HALEVİ:

GÜZEL BİRGÜN KAFİRLERİN YANDIĞINI GÖRMEK HARİKA Bİ DUYGU

10
50
yanıtYanıtla
ferdifehmiatmaca1981@gmail.com:

Allah senin gibileri ıslah etsin.

yanıt0
yanıt0
nevinnevbalt@gmail.com:

vay HALEVİ sen insanmısın la bu mübarek günde mevla versin senin gibilerin belasını

yanıt0
yanıt0
abdullahabdullah@mail.com:

kesinlikle katılıyorum, alevilerden nefret ettiğim kadar yahudi ve hrstiyanlardan nefret etmiyorum, keza büyük ehli sünnet alimleride böyleydi...

yanıt0
yanıt0
GÜNCEbyn_mimar@hotmail.com:

sana ne yazacağımı bilemedim...

yanıt0
yanıt0
zart:

utanmadanda müslüman türkiye bağırmazlarmı şeytan sürüleri.....

33
24
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title