Haberler

Bır Zamanlar İstanbul'da

TUNCEL KURTİZ 1936 DOĞUMLU OYUNCU TRİFO'NUN MUHALLEBİSİ MÜTHİŞTİ "Gençliğimin geçtiği Arnavutköy'ün yeri, benim için bambaşka; dünyada en çok özlediğim....

TUNCEL KURTİZ

1936 DOĞUMLU OYUNCU

TRİFO'NUN MUHALLEBİSİ MÜTHİŞTİ

"Gençliğimin geçtiği Arnavutköy'ün yeri, benim için bambaşka; dünyada en çok özlediğim yer! Deniz tertemiz; laciverti bambaşkaydı... Arnavutköy'de vapurların üstünden atlardık; görevliler bizi kovalarlardı. Avrupa'dan gelen arkadaşlarımla sahilde yürürdük, sonra da kendimizi denize atar akıntıya bırakırdık. Galatasaray Adası'nda istiridye çıkarırdık. Çok güzel bir meyhane kültürü vardı; sahilde ne sazlar dinlenilir, ne şarkılar söylenirdi. Bulgar muhallebici Trifo vardı. Kızlar erkekler hep orada buluşurdu. Müthiş bir su muhallebisi yapardı. İki kardeşin işlettiği Manor'un dükkanında aranan her şey bulunurdu."

FATMA GİRİK

1943 DOĞUMLU OYUNCU

GÜZEL VE İHTİŞAMLI

"Bu fotoğraf 1958 yılında Salacak Plajı'nda çekilmişti. Büyük bir keyifle İstanbul'u ve Kız Kulesi'ni seyrediyordum. Şimdi de çok güzel İstanbul ama o zaman daha tarih kokan bir şehirdi. Ben İstanbul'u deniz kenarına tüm güzelliği ve ihtişamıyla uzanmış bir kadın gibi görüyorum. Şu anda bu kadının saçı başı yolunmuş, her tarafı yara bere içinde..."

HÜLYA KOÇYİĞİT

1947 DOĞUMLU OYUNCU

ÇAM AĞAÇLARIYLA DOLU TEPE

"Çocukluğum, Kuzguncuk'ta geçti. Bostanlarında, sokaklarında, iskelesinde çok dolaştım. Bence İstanbul'da değişmeden kalan yegane yerlerden... Kuzguncuk'un en büyük özelliği kilise, sinagog ve caminin bir arada oluşudur. Gençliğimden aklıma ilk gelen yer de Yeşilçam sahnelerinin önemli mekanı Çamlıca Tepesi... Adı gibi çam ağaçlarıyla dolu bir ormanlıktı."

CAHİT BERKAY

1946 DOĞUMLU MÜZİSYEN

İSTİKLAL'DE TRAFİK VARDI

"İstanbul'un her tarafı değişti; gene de çirkinleştiremediler. Top oynadığımız boş arsalar vardı; şimdi hiç boş yer kalmadı. Denize Kabataş'tan girerdim. İstiklal Caddesi'nde çift yönlü trafik akardı; önce tek yöne indirdiler, sonra tamamen yaya yolu yaptılar. Evimden görünen Çamlıca Tepesi yemyeşildi; antenlerle doldu."

AHMET MEKİN

1932 DOĞUMLU OYUNCU

AÇIK HAVADA TANGO

"Ailem, 1700'lerde Bakırköy'e yerleşmiş; gençliğim, orada geçti... Mahalledeki lakabım, fiziksel özelliklerimden dolayı 'Filiz'di. Sahilde Viyano Gazinosu vardı; açık havada tango geceleri olurdu. En şık kıyafetlerimizi giyer, sevgililerimizi alır, dansa giderdik. Bu fotoğraftaki yer ise Çamlıca. Bir dönem hafta sonları oraya gitmeyi çok sevdiğimi hatırlıyorum. Muhtemelen balonlar için, gazoz için, topla oynamak için... En büyük eğlencemiz tren istasyonunda gelenleri izlemekti. Demir parmaklıklara yaş sırasına göre dizilirdik. Herkes yerini bilirdi."

ALİ RIZA BİNBOĞA

1950 DOĞUMLU MÜZİSYEN

BEŞİKTAŞ ANADOLU KASABASI GİBİYDİ

"İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okumak üzere 1971'de İstanbul'a geldim. Arkadaşlarımla birlikte Etiler Yıldız Sitesi'nde ev tutmuştuk. Boğaziçi Üniversitesi'nin etrafı yeşillikti, tek tük gecekondular vardı. Beşiktaş, adeta bir Anadolu kasabası gibiydi. Baharda ders çalışmak bahanesiyle Emirgan'a gidilirdi ama daha çok arkadaşlar arasında eğlenirdik."

TÜRKAN ŞORAY

1945 DOĞUMLU OYUNCU

HAMAM KEYFİ

"Annem; zaman zaman beni, dedemle anneannemin evine bırakırdı ve bir süre onlarda kalırdım. Evleri Fatih'te Mehmet Dede Sokağı'ndaydı. Aynı isimde cami, hamam, yatırı da olan bir külliye... Osmanlı mimarisi ahşap bir bina, camları kafesli cumbalı bir ev. Kafesin arkasından sokağı seyretmek çok eğlenceli gelirdi bana. Annemle külliyenin hamamına giderdik."

VEDAT TÜRKALİ

1919 DOĞUMLU YAZAR

KIRLARDA TAL

"Üniversite eğitimi için geldiğim İstanbul'a görür görmez aşık olmuştum! Şimdi de aynı tutkuyla seviyorum... Harbiye'de askerken Hürrriyet-i Ebediye Tepesi'ndeki kırlarda talim yapardık. Beyazıt Meydanı çok başkaydı. Kıraathane yeriydi. Belli başlı kahvelerde toplanır, tartışırdık...

BİROL NAMOĞLU

1978 DOĞUMLU MÜZİSYEN (GRİPİN)

ÇAMLICA'DA GEZERDİK

"7 Mayıs 1982, Cumartesi; bu fotoğrafın arkasında öyle yazıyor fotoğrafın arkasında. Çamlıca burası. Bir dönem hafta sonları oraya gitmeyi çok sevdiğimi hatırlıyorum. Şimdi yok öyle alanlar... Artık 42 inç ekranlarda elinde konsollarla koşuyor çocuklar! Bugünlerde Çamlıca ya da açık hava gezmeleri ise yerini alışveriş merkezlerine bırakmış."

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Galatasaray Arnavutköy Çamlıca Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title