Haberler

Bir Yıllık Sigorta ve Nakliye Parasına Koç Dağıtımı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında hayvancılık yatırımcılarının desteklenmesi için Erzurum'da 35 yetiştiriciye 231 damızlık Morkaraman cinsi koç dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında hayvancılık yatırımcılarının desteklenmesi için Erzurum'da 35 yetiştiriciye 231 damızlık Morkaraman cinsi koç dağıtıldı. Düzenlenen törenle yetiştiricilere dağıtılan koçların bir yıl sigortalı olduğu belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Doğu Anadolu Bölge Kalkınma Planı kapsamında yürütülmekte olan proje kapsamında hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla merkez Aziziye İlçesi'ne bağlı Kayapa Mahallesi'nde koç dağıtımı nedeniyle tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Emrullah Akpınar, kurum müdürleri ve besicilerin katıldığı törende 35 yetiştiriciye 231 damızlık Morkaraman cinsi koç verildi.

Yetiştiriciler, kulak numaraları yazılı koçlara çekilen kura sonucu sahip oldu. Proje gereği koçların bedelinin yüzde 80'ini devlet, yüzde 20'sinin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği karşılıyor. Besiciler, bir yıllık sigorta ve nakliye ücretini ödeyerek koçların sahibi oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, proje kapsamında 2 bin 200 besicinin damızlık koç almak için başvurduğunu belirtti. Besicilerin başvuruları değerlendirmeye aldıklarını aktaran Osman Akar, DAP kapsamında besicilere bölgeye adepte olmuş 14- 34 aylık morkaraman cinsi 231 koç dağıttıklarını, kaliteli sürüler elde etmek hedefinde olduklarını bildirdi. Besicinin daha fazla verim almasının sağlanacağına işaret eden Akar, "Dağıttığımız 14 ile 34 aylık arasındaki 231 koça, yüzde 80 hibe veriyoruz. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından da koçların yüzde 20'si karşılanıyor. Biz sadece besicilerden nakliye ve sigorta bedeli alıyoruz" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bölgeye yönelik hazırladığı teşvik kapsamında koç dağıtımı yapıldığına dikkati çeken Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, çiftçilerin bu projeleri iyi değerlendirmesi gerektiğini bildirdi. Abdurrahman İçyer, "Biz çiftçilerden ürünleri ikiye katlamasını, kapasitelerini geliştirmelerini istiyoruz. Arkadaşlar bilgi var, teşvik var ama çiftçilerimiz bunu yeterince değerlendirmiyor" dedi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Akar Aziziye Erzurum Kayapa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title