Haberler

Bir Yılda, AB Ülkelerinin Tamamında Yakalananın İki Katı Uyuşturucu Yakalanıyor

26 HAZİRAN Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle, Şişli'de yürüyüş düzenlendi.

26 HAZİRAN Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle, Şişli'de yürüyüş düzenlendi. Burada bir açıklama yapan Narkotik Şube Başkomiseri Yeşilay Psikolojik Danışmanı Uğur Evcin, Türkiye'de bir yılda tüm AB ülkelerinin tamamında yakalan uyuşturucu madde miktarının iki katının yakalandığını söyledi.

İstanbul Valiliği koordinasyonunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeşilay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Halk Sağlığı tarafından düzenlenen yürüyüş, Şişli Camii önünde başladı. Bando eşliğinde Cevahir AVM önüne kadar süren yürüyüşe katılanlar, uyuşturucu kullanımının zararlarını anlatan çeşitli dövizler taşıdı.

BM RAPORUNA GÖRE DÜNYA GENELİNDE 243 MİLYON KİŞİ UYUŞTURUCU KULLANMAKTADIR

Yürüyüş sonrası kurumlar adına basın açıklamasını İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Nurhan İnci yaptı. Uyuşturucu madde kullanımının yarattığı değişimlerin birey, aile ve toplum üzerinde günümüzde yoğun olarak görülmekte olduğunu belirten İnci, "Özellikle gençler arasında artan madde kullanımı çağın önemli halk sağlığı sorunu olarak yaşamlarımıza nüfuz etmektedir. Birleşmiş Milletler raporuna göre dünya genelinde 243 milyon kişi uyuşturucu kullanmaktadır ve dünya nüfusunun yüzde 5'i uyuşturucu bağımlılarından oluşmaktadır" dedi.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMAZSA SAĞLIK VE SOSYAL SORUNLAR ARTACAKTIR

Basın açıklamasında uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili rakamlar veren ve kullanımın giderek arttığını söyleyen İnci, "Eğer gerekli önlemler hayata geçirilemezse ve toplumsal farkındalık sağlanamazsa yasa dışı maddelerin talebine ve arzına bağlı olarak sağlık ve sosyal sorunlar artacaktır. Bu kapsamda uyuşturucu kullanımını ve satışını engellemeye yönelik çalışmaların hız kazanması önem kazanırken toplumsal hareket ruhunun oluşturulması ayrıca anlam taşımaktadır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirme konusundaki kararlığı vurgulamak amacıyla belirlenen 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'nün toplumsal farkındalığın sağlanması noktasında da etkili olmasını dileriz" diye konuştu.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE NARKOTİK ŞUBENİN CİDDİ BİR KATKISI VAR

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarına bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Başkomiser Uğur Evcin, "Türkiye tüm AB ülkelerinin yakaladığı madde miktarının iki katından daha fazlasını tek başına yakalayan bir ülke. Bu noktada da İstanbul Narkotik Şube'nin ciddi bir katkısı var. Ama yine de bu sorun sosyal bir sorun, halk sağlığı ile ilgili bir sorun. O yüzden bununla etkin bir mücadele, arzla mücadelenin yanı sıra talep azaltma noktasında da ciddi bir destek sunulması gerekiyor. Bu nedenle bugün burada toplanan kurumlarımızla, ortak bir akılla, ortak bir yaklaşımla bir kampanya yürütülmeye çalışılıyor" diye konuştu.

Daha sonra Cevahir AVM önünde narkotik polisleri grafiti gösterisi yaptı. Yeşilay ve Halk Sağlığı görevlileri ise uyuşturucu konusunda duyarlılık yaratmak için rozet, dergi ve bildiri dağıttı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title