Haberler

Bir Yastıkta Kocayanlar" Fotoğraf Sergisi

Serinhisar ilçesinde bir kahvehanede "Bir yastıkta kocayanlar" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Serinhisar ilçesinde bir kahvehanede "Bir yastıkta kocayanlar" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Kocapınar Mahalle muhtarlığı ve Kocapınar köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Kocapınar köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sezai Söylemez, sergi açma fikrinin, 1965-1985 yıllarına ait nikah defterinin tesadüfen bulunmasıyla ortaya çıktığını belirtti. Söylemez, "Muhtarlığımıza ait nikah defterini köy bekçimiz Halil Baysal 6 ay önce buldu. Biz de bununla ilgili ne yapacağımız düşünürken böyle bir sergi açmak aklımıza geldi. 1965-1985 yıllarında muhtarlığa gelerek nikah kıyan 185 çiftin fotoğraflarının yanısıra köyümüzün tanınmış ailelerinden bulduğumuz 25 eski aile fotoğrafı da sergiliyoruz" dedi.

Söylemez, serginin bitiminde tarihi değeri olan bu fotoğrafları öğrencilere burs sağlamak amacıyla satmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Serginin açılışını yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan  ise serginin konusunun çok farklı ve anlamlı olduğuna dikkati çekerek, ailenin ne olduğunu, bir yastıkta yaşlanmanın ne demek olduğu bilincinin gençlere anlatmak gerektiğini dile getirdi.

4 Ağustos'a kadar açık kalacak serginin açılışına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve vatandaşlar katıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Osman Zolan Serinhisar Kocapınar Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title