Haberler

Bir Uğur Ekşioğlu Otobiyografisi Kendi İşini Kendin Bul

Güncelleme:

Sevilen isim merhum Uğur Ekşioğlu'nun, vefatından önce kaleme aldığı "Kendi İşini Kendin Bul", İnkılâp Kitabevi etiketiyle 6 Ekim'de okuyucu ile buluşuyor.


Yaklaşık bir yıl önce aramızdan ayrılan, iş ve spor dünyasının çok yakından tanıdığı, sevilen isim merhum Uğur Ekşioğlu'nun, vefatından önce kaleme aldığı "Kendi İşini Kendin Bul", İnkılâp Kitabevi etiketiyle 6 Ekim'de okuyucu ile buluşuyor.

Hazırlıkları iki yıldan fazla süren kitapta, Koç Holding ve Beşiktaş'ın sembol isimleri arasında yer alan Uğur Ekşioğlu'nun yaşamına dair bilinmeyen çok sayıda ayrıntı yer alıyor. Kitabın girişinde, otobiyografisine neden "Kendi İşini Kendin Bul" adını verdiğini anlatan Ekşioğlu, 17 yaşında Karaköy'de çalıştığı müesseseden hak ettiğini düşündüğü karşılığı alamayıp, bunu babasına anlatınca "Beğenmiyorsan sen daha iyisini bul," sözlerine muhatap olur. Kurduğu "Tamam, ben kendi işimi kendim bulurum." cümlesinin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Ekşioğlu, otobiyografisinde "Henüz 17 yaşında bir lise öğrencisi olarak babama, kendi işimi kendim bulurum derken, bu güveni nasıl ve nereden edindiğimi düşündüğümde, hikâyemi en başından anlatmam gerektiğine inanıyorum…" diyerek başlıyor yaşamını kaleme almaya…

15 bölümden oluşan "Kendi İşini Kendin Bul", merhum Uğur Ekşioğlu'nun çok zor şartlar altında geçen çocukluğunu ve bu zorluklar nedeniyle iş hayatına çok küçük yaşta atılmak zorunda kalışını bir roman edasında anlatıyor. Mesudiye'den İstanbul'a uzanan yeni bir hayat için verilen mücadelede, onun parıldayan ticari zekâsını sergilediği iş deneyimlerine paralel olarak, büyük başarılarla taçlanan okul yıllarına yer veriliyor.

Koç Holding'deki profesyonel yöneticilik hayatını, onar yıllık dilimlerle anlatmayı yeğleyen Uğur Ekşioğlu, Türkiye'nin yaşadığı zorlu ekonomik ve siyasi koşulları da okuyucunun önüne koyarak, yazdığı otobiyografiyi zenginleştiriyor. Koç Holding bünyesindeki Beko'nun ve daha birçok markanın büyümesi için var gücüyle çalışan Ekşioğlu'nun yöneticilik başarıları, Aygaz ve Bozkurt gibi daha birçok şirketin yeniden ayağa kalkması için ona duyulan ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Başta Vehbi Koç olmak üzere Koç Ailesi'nin ve holdingin kendisine bu yönde duyduğu güveni de hiçbir zaman boşa çıkarmıyor.

"Başarı bir ekip işidir" diyerek Koç Holding'de çok sayıda gence iş imkânı sağlayan ve önlerini açan Uğur Ekşioğlu'nun sadece çalışanlarıyla değil, bayilerle de kurduğu organik bağ, başarının temelinde öncelikle insani ilişkilerin yattığını göstermesi açısından oldukça kıymetli. Ekşioğlu'nun bu bağlara ne kadar önem atfettiğini, kendisine yapılan cazip tekliflere rağmen Koç Holding'e olan bağlılığından asla vazgeçmemesinden de anlayabiliyoruz. Sahici bir otobiyografi Kendi İşini Kendin Bul... Elde edilen başarılar kadar, gerek holding bazında, gerek bireysel bazda yapılan hatalarla, yanlışlarla da yüzleşebilen bir ayna.

Bir pazarlama elemanı olarak girdiği Koç Holding'de İdare Komitesi Başkan Yardımcılığı'na kadar yükselen Uğur Ekşioğlu'nun bu parlak iş hayatı, kitapta yer verdiği örnek olaylarla ve mektuplarla, daha da anlamlı bir hale bürünüyor.

Görev yaptığı süre içinde Beşiktaş'ın kurumsallaşmasına büyük katkı sağlayan Uğur Ekşioğlu, naklen yayın gelirlerinin artmasına önayak olmasının yanı sıra İnönü Stadı'nın Beşiktaş'a verilmesi, Fulya Projesi, Çilekli Tesisleri, BJK Koleji ve BJK Plazaları gibi değerli birçok projenin de altına imzasını atıyor.

Uğur Ekşioğlu'nun son anına kadar yakın dostu olan Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç'un, kitabın arka kapağında yer alan şu cümleleri de okuyacağınız otobiyografinin sahibini kısaca özetliyor: "Uğur Ekşioğlu çok akıllı, disiplinli, çalışkan, hesaba kitaba fevkalade aklı eren, bulunmaz bir satıcıydı. Yanında birçok adam yetişti. Bildiğini herkes ile paylaşır, arkadaşlarına daima kol kanat gerer, onlara önderlik, liderlik ederdi."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uğur Ekşioğlu Koç Holding Vehbi Koç Beşiktaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title