Haberler

Bir Örgüt Daha IŞİD'e Katıldı

Güncelleme:

Özbekistan İslam Hareketi isimli örgütün lideri Usman Gozi, IŞİD'e katıldıklarını açıkladı.

Ria Novosti Haber Ajansı’nın Özbekistan Emniyet Teşkilatı’na görevli bir yetkiliden aldığı bilgiyi kaynak göstererek geçtiği haberde, Özbekistan İslam Hareketi isimli örgütün lideri Usman Gozi’nin IŞİD’e katıldıklarını açıkladığı belirtildi.

VİDEO VE SES KAYDI VAR

IŞİD Kobani’ye girdi Ajansa verdiği demeçte, ‘‘Özbekistan İslam Hareketi isimli örgütün IŞİD’i desteklediğinin ve ortak olarak gerçekleştirecekleri silahlı eylemlerin anlatıldığı video ve ses kayıtlarına sahibiz’’ şeklinde konuşan yetkili, Özbekistan İslam Hareketi’nin Afganistan’ın ve Pakistan’ın sınır bölgelerinde yoğun bir biçimde faaliyete geçerek yeni militan alımı ve eğitim konularında çalıştığını da sözlerine ekledi.

"İSTİHBARATIMIZ İYİ"

Açıklamasının sonunda, söz konusu örgütün faaliyetlerine ilişkin olarak alınan bilgiler doğrultusunda Özbekistan istihbaratının terörle mücadele alanındaki önlemlerini arttırdığını kaydeden yetkili, ‘‘Söz konusu önemli bilgiyi ele geçirmemiz istihbarat çalışmalarının ne kadar başarılı olduğunu göstermektedir. Her zaman birkaç adım önde olmamız gerekmekte’’ diyerek sözlerini tamamladı.

ABD'DE DE TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİYOR

Özbekistan’da yasaklı olan siyasi partilerin liderlerinin Afganistan’a giderek 1996 yılında kurdukları ve ana karargahı da bu ülkede bulunan terör örgütüne üye oldukları düşünülen kişiler Özbekistan’da devamlı olarak gözaltına alınıyor. El Kaide ve Taliban ile bağlantılı olan Özbekistan İslam Hareketi Rusya ve Orta Asya ülkelerinin yanı sıra, ABD tarafından da terör örgütü olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Afganistan Özbekistan Kobani Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (101)

yunus:

Çözüm süreci olduğu halde hala pkkyı kafaya takmış durumdalar zihniyeti bozuklar. Siz işidi savunursunuz ama işidin moğollardan farkı yok. Moğollar bin yıl önce insan ayırt etmeden katletti. İşid türkiyeye girerse kaçacak delik ararsınız bozkurtlar.

30
65
yanıtYanıtla
kahrolsun pkk:

bölücü hain, ülkemizde kırk bin kişiyi işid mi katletti, soysuz.

yanıt0
yanıt0
malatyalı44:

pkk nın ışıd dan ne farkı var? sahte ihbarda bulunup vatandaşın güvenliği için gelen polise pusu kuruyorsunuz , okula , otobüse molotof kokteyli atıp içindekileri canlı canlı yakmak istiyorsunuz, ekmek parası için çalışan insanları kaçırıyor ekmek tekneleri iş makinalarını yakıyorsunuz sizin ne farkınız var ışıd dan ne farkınız var hayvanlardan

yanıt0
yanıt0
))):

Sizin eve geleceğiz sen nasıl olsa korursun :))))

yanıt0
yanıt0
işid e helal lsun bizim din kardeşlerimi:

türkiyeden bile yüzlerce kişi katılıyorsa işide asla işidi yenemezsiniz. kalleş köpekler.

57
36
yanıtYanıtla
hazal:

sen ne duruyorsun

yanıt0
yanıt0
Rizeli Ali:

onlar 90 yıl rusyanın altında kala kala ezilmişler ve nefes almaya çalışıyorlar sadece,

yanıt0
yanıt0
mümtaz/54:

helal olsun adamlara biz insan hakları demokrasi derken başımıza çıktı bu gavurlar ışıd bunların anladığı dilden konuşuyor ki hepsi kuyruğunu kıstırdı türkiyenin kucağına düşüyor

yanıt0
yanıt0
atek:

biz ülkesini Atatürk ü seven gençler olarak bizdemi işid e katılsak veya maddi yardımda bulunsak düşünün bu kürtler 40 yıldır bu ülkenin kanın emiyor başınsa bela

66
17
yanıtYanıtla
mardinli:

oğlum biz sızın ne mal olduğunu biliyorüz eliden gelini ardığına koyma sızde katılın ne beklıyorsunuz bize abd yeter kocum

yanıt0
yanıt0
Tüm 101 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title