Haberler

Bir Metrekare'de Söyleşiler ve Performans

Güncelleme:

8 Haziran'a dek uzatılan "Komşular" sergisine paralel etkinlikler sürüyor.

İstanbul Modern'in kuruluşunun 10. yılı kapsamında 9 Ocak'ta açılan ve 17 ülkeden 35 sanatçı ve sanatçı grubunun yapıtlarına yer veren Komşular - Türkiye ve Çevresinden Güncel Anlatılar başlıklı sergi yoğun ilgi nedeniyle 8 Haziran 2014 tarihine dek uzatıldı.

Sponsorluğunu Eczacıbaşı Topluluğu'nun üstlendiği sergi, Türkiye'nin yanı sıra birbiriyle tarihi, siyasal ve kültürel bağları olan Balkanlar, Kafkasya ve Orta Doğu gibi komşu coğrafyalardan günümüz sanatının öncü sanatçılarını ve yapıtlarını bir araya getiriyor. Komşular sergisi için düzenlenen, bölge kültür ve sanatına dair gösterim, performans, panel, söyleşi ve kitap tanıtımlarından oluşan kapsamlı bir etkinlik programı da sürüyor. 9 Ocak'ta Ermenistan'dan gelen Bir Metrekare Tiyatro Festivali ile başlayan etkinliklerin tümü ücretsiz. Komşular sergisi kapsamında gerçekleştirilecek mayıs etkinliklerine Nezaket Ekici, CANAN, Eteri Chkadua, Magda Guruli ve Cemil Can Yusufoğlu katılacaklar. İstanbul Modern Süreli Sergiler Salonu'nda Komşular sergisi için özel olarak kurulan ve her şeyin bir metrekareden ibaret bir alanda gerçekleştiği Bir Metrekare sahnesinde düzenlenen etkinliklerde İngilizceden ardıl çeviri yapılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Kafkasya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title