Haberler

Öğretmen İnat Etti, Bir Liralık Banka Masrafını Geri Aldı

Güncelleme:

Kredi kartı borcunu ödediği banka şubesinden bir lira "borç ödeme bedeli" tahsil edilen öğretmen, alınan masrafın geri ödenmesi için başlattığı mücadeleyi kazandı.

Bankanın aldığı "hizmet bedeli" ücretinin peşine düşen öğrtemen mücadeleyi kazandı. Olayı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne taşıdı ve parasının iadesini sağladı.

KREDİ KARTI ÖDEMESİNİ ŞUBEDEN YAPTI PARA İSTEDİLER

İzmir'in Aliağa ilçesinde yaşayan öğretmen Nebi Öztaner, geçen yıl şubat ayında banka ATM'sindeki sorun nedeniyle kredi kartı ödemesini şubeden yapmak istedi. Görevli "hizmet bedeli" adı altında 1 lira ücret talep etti.

İTARAZ ETTİ AMA İŞE YARAMADI

Hesabının aynı şubede olmasına rağmen hizmet bedeli kesilmesine itiraz eden Öztaner, kesilen 1 lira için "şubeden kredi kartı ödeme bedeli" yazılı dekont alarak konuyu Aliağa Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne taşıdı.

HAKKINI ARADI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Öztaner'in müracaatında kendisini haklı bularak bankanın "ayıplı hizmet" verdiği kararına vardı. Kesilen bir liranın iadesine karar verildi.

"1 LİRANIN DEĞİL HAKKIN PEŞİNDEYİM"

Amacının bir liranın peşinde koşma olmadığını, bankanın uygulamasına tepki gösterdiğini vurgulayan Öztaner, şöyle konuştu:

"Çoğu kişi "bir liranın da peşine mi düşülür?" diyebilir. Ama burada önemli olan bankanın ayıplı hizmet vererek haksız kazanç elde ettiğinin ortaya çıkarılmasıydı. Bu bir lirayı, bir kişi için değil de 500 bin kişi için düşündüğünüzde çıkacak rakam ortada. Kredi kartı ve benzeri ekstra ücretleri ödüyoruz. Bu bankalar için haksız kazanç ve ayıplı bir hizmettir. Farkında olmadan bankalar ufak kesintiler yapıyor, bunları önemsemiyoruz. Hukukta da belirtildiği üzere bu sebepsiz zenginleşmedir. Vatandaş olarak bizden kesilen ücretin ne için kesildiğini, alınan masrafın neden alındığını bilmemiz lazım. Ayrıca zoraki imzalatılan belgelerin geçersiz olduğunu herkes bilmeli."

"İADE ETMEZLERSE İCRAYA VERECEĞİM"

Bir liranın yasal süre içinde kendisine iade edilmesini beklediğini, aksi takdirde Aliağa İcra Dairesi aracılığıyla icra takibi başlatacağını bildiren Öztaner, heyetin yaptığı değerlendirmede 12 lira 35 kuruşluk posta masrafının da bütçeye gelir kaydedilmek üzere bankadan tahsil edilmesinin kararlaştırıldığı bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Aliağa İzmir Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

karadenizli:

kocakafalı zaten bütün yıl yatıp bedaveden maaş alıyorsunuz bu ülkede, 1 lira devlete katkın olsun, aldığınız her kuruş haram, utanma yokki adamda neymiş hakkını arıyomuş, sende asgari ücretli çalışanın hakkı var o nolacak

14
72
yanıtYanıtla
sistem:

mesele 1 tl değil itiraz edine de 1 tl için mi adi yürü diyolar ama banka kaç kişiden 1 tl alsa kşeyi dnüyo aferin adama . . . . .

84
2
yanıtYanıtla
şahin:

salak adam dünya kadar masraf edip 1 tl ni aldın, bu kadar müsriflik yapacağına allaha havale et, o masrafıda bi garibana ver duasını al

15
50
yanıtYanıtla
EmrahMobil-IOS:

Helal olsun hocam bizim insanlar herseyini allaha havale etmekten baska birsey bilmez helal olsun sana

56
1
yanıtYanıtla
Yorumsuz yorumcuMobil-IOS:

İşin Gücün yok mu be adam. Kazandın da ne oldu?! Uğraştın da ne kazandın merak ediyorum. Hakkını mı aldın zannediyorsun? Onlara ve diğerlerine ders mi verdin zannediyorsun? Bunları yapacağına işine odaklansaydın olmaz mıydı? Git ve iyi dersleri bankaya değil de Öğrencilerine ver. Kul Hakkı asla kaybolmaz. Öğretmen oldun ama kafan basmıyor öğretmenim. Eyvallah

4
42
yanıtYanıtla
Hesap KitapMobil-IOS:

Dava açana sorunsuzca 1 TL iade ediyorlar. Ama aynı işe başkalarında devam ediyorlar. Madem hukuksuz neden devam ediyor banka. Bunun cezası yok mu

45
1
yanıtYanıtla
ne kadar saftirik:

kredi muslukları sana kapandı. . başka kapıya

5
33
yanıtYanıtla
EROL ALİAĞA:

HOCAMI İYİ TANIRIM TUTTUĞUNU KOPARIR, BİR KEZ DAHA TEBRİKLER NEBİ BEY. . . .

35
2
yanıtYanıtla
Ay-yıldızMobil-IOS:

Ne beyinsizler var adam gündeme gelerek ne çıkar saglayacak,bir çok öğretmen aldığı parayı haketmiyor diyen cahil evet haketmiyor daha fazlasını almaları gerekiyor cahiller ne bilir okumanın zorluğunu öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum gelecek sizlerin elinde ve adam hakkını aramış onurlu bir davranış tebrik ediyorum ömer ak örnek almalısın bu adamı.

35
2
yanıtYanıtla
Halk Mobil-IOS:

Bankalar kadar adi bir kurum yok

36
1
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title