Haberler

Bir Kova Buz Kampanyası"Na Platini de Katıldı

İnsanları, sinir sistemi hastalığı ALS'ye karşı bilinçlendirme amacıyla başlatılan baştan aşağı buzlu su dökme kampanyasına, UEFA Başkanı Platini de destek verdi.

Sinir sistemi hastalığı "amiyotropik yanal skleroz"a (ALS) dikkati çekmek amacıyla başlayan baştan aşağı buzlu su dökme kampanyasına, UEFA Başkanı Michel Platini de katıldı.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ABD'nin kuzeyinde "ALS için başından aşağı bir kova buzlu su dök" sloganıyla başlayan ve sosyal paylaşım platformları sayesinde kısa sürede yayılan kampanyaya, UEFA Başkanı Platini'den de destek geldi.

Eski İtalyan futbolcu Roberto Baggio'nun meydan okuduğu Fransız yönetici, Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Zbigniew Boniek, Karadağ Futbol Federasyonu Başkanı Dejan Savicevic ve Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker'e, kampanyada yer almaları çağrısında bulundu.

Daha önce iş, sanat, spor dünyasından sayısız ismin destek verdiği kampanyaya göre, katılımcı ya ülkesinde bulunan ALS derneğine bağış yapıyor ya da başından aşağı bir kova buzlu suyu döküyor. Katılımcının çağrıda bulunduğu 3 kişi de 24 saat içinde başından aşağı buzlu su dökmek veya bağış yapmaktan birini tercih ediyor. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Michel Platini Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title