Haberler

Bir Kitabı 50 Öğrenci ve Öğretmen Yazdı

Türkiye’de bugüne kadar kullanılmamış bir yazım tekniği ile “50 İz” adı altında kitap yazan Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek, kitaplarının basımı için Başkan Dündar’dan destek istedi.

Türkiye'de bugüne kadar kullanılmamış bir yazım tekniği ile "50 İz" adı altında kitap yazan Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret ederek, kitaplarının basımı için Başkan Dündar'dan destek istedi.

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Emin Karataş, 50 İz isimli 186 sayfalık ilk kitaplarının 5 öğretmen, 45 öğrenci toplam 50 kişilik yazar kadrosu tarafından yazıldığını söyledi. Herhangi bir konu belirlemeden yazmaya başladıkları kitapta 50 farklı kişinin imzası bulunduğunu, her bir yazarın diğerinin bıraktığı yerden alarak hikayeyi kendi penceresinden değerlendirip geliştirdiğini ifade eden Karataş, "Kitap, herhangi bir konu başlığı belirlenip yazılmaya başlanmış bir roman değil. Her devralan yazarın hikayesini sürüklediği, kendi bakış açısıyla yazabildiği kadar yazdığı bir kitap oldu. Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiye'de daha önce böyle bir teknik kullanılarak yazılmış bir kitap yok" dedi.

Konusu belirlenmeden, 50 farklı yazar tarafından bir kitap yazma fikrini ortaya atan isimlerden biri olan tarih öğretmeni Mustafa Göçmen, "Kitap yazma fikri, ben de yazarım diyen yazma aşıklarından yola çıkarak oluştu. Adını da, konusunu da önceden belirlemedik ve her şeyi yazara bıraktık. Projemize sadece bir isim bulmuştuk. "Bizim Romanımız" projesi. Yaklaşık bir yıllık çalışma sonunda, 5 öğretmen, 45 öğrenci, toplam 50 kişiden oluşan bir yazar kadrosunun imzasını taşıyan "50 İz" isimli polisiye bir roman ortaya çıktı" diye konuştu. Göçmen, ortaya çıkan ilk eserin ardından, aynı şekilde ikinci kitabın yazımına da başladıklarını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yazdıkları kitap için başta öğretmenler olmak üzere, bütün yazarları kutladı. Dündar, kitabın basımı için destek vereceklerini söyledi.

Belediye olarak eğitime büyük katkı sağladıklarını ve düzenledikleri yarışmalarla Türk edebiyat tarihine çok önemli eser ve yazarlar kazandırdıklarını ifade eden Dündar, "Bu yıl 13'üncüsünü düzenlediğimiz Tanpınar edebiyat yarışması, Mevlana şiir yarışması bunlardan bazıları. Uluslararası bir boyut kazanan Tanpınar edebiyat yarışmamıza, dünyanın dört bir yanından 985 eser katıldı. Yine belediye olarak düzenlediğimiz liselerarası Mevlana şiir yarışmasına da geçen yıl 134 eser katıldı" dedi. Öğretmenler, Dündar'a "50 İz" isimli kitaplarını hediye ederek, verdiği destek için teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Dündar Emin Karataş Osmangazi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title