Haberler

Bir Keçileri Bile Yokken Şimdi 40 Koyunları Var

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında üreticilere verilen hayvanlar, birçok aile için adeta umut kapısı oldu.

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Kalecik köyünde oturan, sol kol ve bacağından fiziksel engelli olan Gülten Uğurlu (38), kentte "Genç Çiftçi Projesi"nden yararlanan 33 kişiden biri.

Vatandaşın üretime katkı sunması amacıyla yürütülen projede Uğurlu, üç yıl boyunca koyunları satamayacak ancak her türlü ürününden yararlanabilecek. Üç yıl sonra koyunlar tamamen kendisine ait olacak.

BİR KEÇİSİ BİLE YOKTU, 40 KOYUNU OLDU

Bugüne kadar kendisine ait bir keçisi bile olmayan Uğurlu, projeye başvurusunun ardından 40 koyun sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Eşinin görme engelli ve ekonomik durumunun kötü olması sebebiyle ailesiyle kayınpederi İsmet Uğurlu'nun evinde kalan Gülten Uğurlu, koyunlardan elde edeceği süt ve yün gibi gelir ile ailesinin geçimini sağlamayı umut ediyor.

2 ÇOCUĞUNA AKRABALARI BAKIYOR

Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin görme engelli olması, kendisinin de sağlık durumunun el vermemesi nedeniyle kayınpederi İsmet Uğurlu'da kaldıklarını ifade ederek, okuyan 11 yaşındaki Berkant ile 3 yaşındaki Binnur adlı çocuklarına da akrabalarının baktığını söyledi.

"NE KADAR ŞÜKRETSEM AZ"

Ekonomik durumunun olmadığını dile getiren Uğurlu, "Bir keçim dahi yoktu, bugün şükür 40 koyun sahibiyim. Ne kadar şükretsem azdır. İlk hedefim, kendime ait ev almak. Kendime ait evimin olmasını istiyorum. Daha iyi yaşamak ve çocuklarıma okumaları için daha fazla yardımcı olmak istiyorum. Çünkü benim ve eşimin çalışması zor. Çocuklarımı daha iyi okullarda okutmayı düşünüyorum." diye konuştu.

"BUNLARIN TAMAMI BANA KARŞILIKSIZ VERİLDİ"

Bakanlık yetkililerine teşekkür ettiğini belirten Uğurlu, "Devletten Allah razı olsun. Ne diyeyim. Şu an 40 koyunum var. Bunların tamamı karşılıksız bana verildi. Üç yıl boyunca sadece satamayacağım, ancak her türlü ürünlerinden yararlanacağım. Üç yıl sonra da istediğim gibi değerlendirebileceğim. Şu anda elde ettiğim bütün ürünleri benim ve çocuklarımın. Ne kadar teşekkür etsem, şükretsem azdır." dedi.

Gülten Uğurlu, zamanının çoğunu çocukları ile koyunları otlatmaya ayırdığını belirterek, kendisine verilen bu mutluluğun ömür boyu unutulamayacağını söyledi.

Uğurlu, koyunların bakımında da yine en çok yardımı kayınvalidesi Billur ve kayınpederi İsmet'ten aldığını ifade etti.

Gülten Uğurlu'nun 11 yaşındaki oğlu Berkant Uğurlu da hayvanların otlatılmasında annesine en fazla destek olan aile ferdi.

"İNŞALLAH BUNDAN SONRA BİZ DE DAHA İYİ İMKANLAR İLE YAŞAYACAĞIZ"

Berkant Uğurlu da annesi gibi ilk hayalinin ev sahibi olmak olduğunu belirterek, "Şükür bir hayvanımız yokken, bugün hayvanlarımız var. Akrabalarımız bize destek çıktılar. İnşallah bundan sonra biz de daha iyi imkanlar ile yaşamış olacağız. Zaten annem ve babamın durumu belli. Biz bunları üç yıl boyunca değerlendireceğiz. Daha fazla çoğaltacağız. Allah fırsat verirse belki bu koyunlarla kendimize bir ev alırız. Bundan sonra daha iyi imkanlarla okumuş oluruz." şeklinde konuştu.

Berkant Uğurlu, yazın ailesine yardımcı olduğunu, kışın da Ağrı'nın Patnos ilçesinde akrabalarının yanında ortaokul eğitimini sürdürdüğünü anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Turgay Şişman ise söz konusu aileye 38 koyun ile 2 koç verdiklerini belirterek, "Bu aile çok mağdur bir aile. Hem ekonomik hem de sağlık durumları nedeniyle. Böyle bir aileye bu imkanın verilmesi sebebiyle biz de çok mutluyuz çünkü gözlerindeki o sevinç bizi de çok etkiledi." dedi.

Şişman, söz konusu projeden ilde farklı alanlarda 148 kişinin yararlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ardahan Kalecik Göle Kobi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title