Haberler

Bir İlke İmza Atmak İstiyor

Modern pentatlon sporcusu İlke Özyüksel, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılarak Türkiye adına bir ilke imza atmak istediğini söyledi.

Modern pentatlon sporcusu İlke Özyüksel, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılarak Türkiye adına bir ilke imza atmak istediğini söyledi.

Çin'de yapılan Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda dikkati çeken İlke, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) yetkililerinin Türkiye Milli Olimpiyat Komitesini (TMOK) uyarması sonrasında Spor Genel Müdürlüğünün (SGM) özel sporcusu olarak çalışmalarına başladı.

Çalışmalarına ilk olarak Macaristan'da başlayan ve bu ülkede 11 ay boyunca hazırlıklarını sürdüren 19 yaşındaki İlke, sonrasında SGM tarafından antrenörleri belirlenerek, eskrim, binicilik, yüzme, koşu ve atıcılık branşlarından oluşan modern pentatlonda kota yarışmalarına katıldı.

Macaristan'daki çalışmalar öncesinde dünya sıralamasında 76. sırada bulunan milli sporcu bugün itibarıyla ilk 20 içine girerek, kota yarışını sürdürüyor.

SGM'nin özel sporcusu

SGM'nin belirlediği takvim kapsamında bir aydır Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) hazırlıklarını sürdüren İlke, "Önce yüzdüm, sonra koşmaya başladım. Biatlonda dünya şampiyonu oldum. Eskrim branşında eksiklerim var ama atıcılık ve koşuda dünyada benden iyisi yok. Biniciliği toparladık" ifadelerini kullandı.

Arjantin'de geçen yıl Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda rekor kırarak şampiyonluk elde ettiğini anımsatan milli sporcu, şöyle devam etti:

"Olimpiyat kotası için şansım çok yüksek. Önümde 5 yarış daha var. Ekibimiz yeni kuruldu ve hızlı bir geri dönüş aldık. SGM özel bir proje kapsamında benimle ilgileniyor, bu da beni olumlu etkiliyor. Arkamda olduklarımı biliyorum. Olimpiyatlara katılırsam, Türkiye adına katılan en genç sporcu olacağım. Modern pentatlonda kota alarak olimpiyatlarda yer almam Türkiye adına bir ilk olacak. İlk olmak ayrı bir mutluluk. Bizim branşta olimpiyat kotası almak, olimpiyatta madalya almaktan daha zor."

Genel klasmanda 20 kişi arasında bulunduğu belirten İlke, kota alabilmesi için ilk 6 içinde yer alması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Spor

Macaristan Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title