Haberler

Bir Hilal Uğruna Çanakkale" Programı

Kütahya Valisi Yılmaz: "Bu destan yazılırken, Türkün gücü, kuvveti, kararlılığı, imanı, azmi, birlik ve beraberliği bu savaşın sonucunu oluşturmuştur"

Gençlik ve Spor Bakanlığının Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle zaferin yaşandığı toprakları göremeyenlere Çanakkale ruhunu hissettirmek amacıyla 50 ilde düzenlemeyi planladığı programların ilki, "Çanakkale Ruhunu Şehitlerimize Taşıyoruz" sloganıyla Kütahya'da başladı.

Kütahya Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezinde sunucu Serdar Tuncer moderatörlüğündeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Vali Şerif Yılmaz, 3 yıl kadar Çanakkale'de görev yaptığını, bu süreç içerisinde oradaki birçok yeri gezerek misafirlerine anlattığını, programın Kütahya'da başlatılmasının kendisini gururlandırdığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2013 yılında  "Gençlik Şühedanın İzinde" programıyla 10 bin genci, 2014 yılında da "Kocatepe'den Dumlupınar'a"  programıyla 30 Ağustos törenlerinde 15 bin genci Dumlupınar şehitliklerinde ağırladıklarını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her vatandaşın gidip görmesi gereken yerlerden bir tanesinin de Çanakkale olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Bu destan yazılırken, Türkün gücü, kuvveti, kararlılığı, imanı, azmi, birlik ve beraberliği bu savaşın sonucunu oluşturmuştur. Bugün, Osmanlı coğrafyasının hakim olduğu alandan gelen bütün askerlerin şehit yattığı bir mekandır Çanakkale. Bugün, büyük devlet olma yolunda ilerleyen ülkemizin niçin büyük devlet olduğunu gösteren, olması gerektiğini ifade eden, ecdadın sorumlu olduğu, hüküm sürdüğü coğrafyalar üzerinde yaşayan, insanlar üzerindeki manevi mesuliyeti gösteren en önemli göstergelerden bir tanesidir Çanakkale. Bu Çanakkale ruhunu, sadece kitaplarda değil, kalbimize, çocuklarımıza, gençlerimize nakşetmemiz gerekiyor. Bunun bize vereceği milli şuurla geleceğimizin çok daha emin adımlarla belirleneceğini ifade etmek istiyorum."

Fotoğraf sergisi ve Çanakkale Savaşı Müzesi'nin de izlenime sunulduğu program, sanatçı Cihan Yıldız'ın Çanakkale türküleri ve sunucu Serdar Tuncer'in Çanakkale şiirleri dinletisi ile sona erdi.

Geceye, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, öteki ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Belediyesi Şerif Yılmaz Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title