Haberler

Bir Haftada Yaralı Bulunan Altı Leylekten Dördü Telef Oldu

Sındırgı'da son bir haftada bulunan yaralı altı leylekten dördünün telef olduğu bildirildi.

Sındırgı'da son bir haftada bulunan yaralı altı leylekten dördünün telef olduğu bildirildi.

Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrol gezisi sırasında İbiller Mahallesi'nde buldukları ayağı kırık leylek, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yetkililer, son bir haftada dört leyleğin telef olduğunu belirtti.

Yaralı leyleğe müdahale için ilçeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Balıkesir Şube Müdürlüğünde görevli şef Alpaslan Aşık, son günlerde benzer vakaların arttığına dikkat çekti.

Aşık, leyleklerin yaralı bulundukları zamana kadar geçen sürenin önemli olduğunu belirterek, "Genellikle uzun süre aç kaldıkları için telef olabiliyorlar. Son bir haftada 6 vakadan dördü telef oldu. Bir ilçede bu sayı fazla. Tellere takılıp ayakları kırılabiliyor,  gübre veya diğer kimyasallardan zehirlenmiş olabiliyorlar. Göç zamanı yaklaştığından, hareketlilik söz konusu. Bu hareketlilik leylek ölümlerine yol açabiliyor" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Sındırgı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title