Haberler

Bir Günlüğüne Asker Oldular

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nda, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 160 engelli, Temsili Askerlik törenine katılıp, askerlik yemini etti. Duygu dolu anların yaşandığı törende engelli gençlerin halk oyunları gösterisiyle özel eğitimli köpeklerin sergilediği performans büyük alkış aldı.

Buca İlçesi'ndeki İl Jandarma Komutanlığı Kışlası'nda bugün saat 11.00'de, 160 engellinin bir günlüğüne asker olması için tören düzenlendi. Temsili Askerlik törenine, Vali Mustafa Toprak, Foça Jandarma Komando Okulu Eğitim ve Merkez Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediyesi adına Muzaffer Tunçağ, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engellilerin aileleri ve davetliler katıldı. Engelli askerlerden oluşan tören mangasının geçişi sırasında, aileler büyük heyecan yaşadı. Engelliler, bir eli silahta, bir eli akradaşının omuzunda, hep bir ağızdan askerlik yemini etti. Bedensel engelli 21 yaşındaki İbrahim Demiraslan, Bir günlük bile olsa, bu gururu bize yaşattığı için devletimize ve silahlı kuvvetlerimize teşekkür ederim. Düşmanına korku, dostuna güç veren şanlı bir milletin evlatlarıyız. Şanlı bayrağımızın yılmaz bekçileriyiz. Belki ellerimiz titrer hedefi şaşırırız, ama Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan asla dönmeyiz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşayan kahraman Türk ordusu, Ne mutlu Türk diyene dedi. Daha sonra engelli askerlerden Kadir Selçuk, Askerlik özlemi adlı şiiri okudu. İl Jandarma Komutanı Aydın, Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle askerlik hizmetini yapamayan gençlerimiz için bir günlük temsili askerlik töreni düzenledik. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururu bir ömür taşımaktadır. Sevgili mehmetçikler, yaşama tutunarak gösterdiğiniz gayret hepimize örnek olmaktadır. Artık sizler de kahraman Türk ordusuna katıldınız. Sizlerle gurur duyuyoruz diye konuştu. Konuşmasına Anneler gününü kutlayarak başlayan Vali Toprak, Her türlü zorluğa göğüs geren annelerimizin ellerinden öpüyorum. Buradaki engelli kardeşlerimizin sıkıntılı durumlarının aile içinde en iyi şekilde hisseden de kuşkusuz anneleridir, onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben sizlere ve sizleri yetiştiren ailelerinize gönül dolusu şükranlarımı sunuyorum dedi.

Konuşmaların ardından, narkotik, bomba ve asayiş alanlarında özel eğitimli köpekler, eğiticileriyle bir gösteri yaptı. Köpeklerin gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Ardından engelli folklörcüler çeşitli yörelere ait figürler sergiledi, büyük alkış aldı. Töreninin ardından, engelliler ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak İbrahim Aydın İzmir Buca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title