Haberler

Bir Grafikle Mars Yolculuğunun Adımları

NASA, insanoğlu için çok önemli Mars yolculuğunu açıkladı, peki oraya gelinceye kadar neler yapılacak?

NASA, insanoğlu için çok önemli Mars yolculuğunu açıkladı, peki oraya gelinceye kadar neler yapılacak? Bu grafikte görebilirsiniz.

ABD uzay araştırmaları kurumu NASA, geçen hafta 2030'lu yıllarda Mars gezegenine insanlı bir görev için hedeflerini açıkladı. Aynı zamanda Mars'a ekibi götürecek roketin ilk denemelerini de yapan NASA, bu yolculuk için hangi aşamalardan geçecek?

Co.Design firmasından tasarımcı Lily Tidhar hazırladığı bir grafikte, NASA'nın açıkladığı görev planını basitçe anlatmış. İmaja tıklayarak büyük halini görebilirsiniz ama Mars yolculuğuna kadar aşılacak adımları kısaca aşağıda özetleyelim istedik:

Sivil Uzay Gezileri: NASA ve sivil uzay kurumları beraber çalışarak, uzay yolculuklarını insanlar (ve kargolar) için olağan ve basit bir hale getirmeye çalışıyor.

Asteroidlere Yolculuk: İlk testleri yapılan Orion roketi, 2020 civarında Dünya ve Mars arasındaki asteroid kuşağına bir ekip götürecek.

Uzayda Denemeler: Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bilimadamları, uzun süreli uzay yolculuklarının, insan bünyesi üzerindeki etkilerini araştırıyorlar.

Güneş Işını Motoru: Mars'a astronot ve kargo göndermekte kullanılacak foton motoru için çalışmalar devam ediyor.

Uzaygemisi Fırlatma Sistemi: Orion'un benzeri ama Dünya'nın en güçlü roketi olacak SLS için testler başladı bile. 2018'de sonuçlar alınacak.

Mars Transfer Aracı: Mars Yolculuğu için geliştirilecek araç, genişletilebilir yaşam alanlarına ve nükleer enerji ile çalışan motorlara sahip olacak.

Mars İniş Araçları: Şu anda çalışmalarına devam edilen bu araçların bazıları, daha şimdiden Mars'a iniş denemeleri için yolda.

The post Bir Grafikle Mars Yolculuğunun Adımları appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title