Haberler

Bir Entelektüel Olarak Nurettin Topçu Maarif Günleri"

Akademisyen, yazar Nurettin Topçu, vefatının 40. yılı dolayısıyla, "Bir Entelektüel Olarak Nurettin Topçu Maarif Günleri"nde anılıyor.

Akademisyen, yazar Nurettin Topçu, vefatının 40. yılı dolayısıyla, "Bir Entelektüel Olarak Nurettin Topçu Maarif Günleri"nde anılıyor.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Kağıthane'deki Gültepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Topçu'nun, Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olduğunu söyledi.

Doktorasını Fransa'da tamamladıktan sonra yurda dönen Nurettin Topçu'ya üniversite kürsüsünün bile çok görüldüğünü dile getiren Yıldız, "O, bütün bu makamların üzerinde, adanmış bir öğretmen ve adanmış bir ruh. Derdi ve davası olan, medeniyet gibi bu topraklarda doğmuş, burada büyümüş. Öğrenimini, başka topraklarda tamamlamış olsa bile, bu topraklardan aldığını yine bu topraklara vermek bilinci, farkındalığı hepimizin dikkatini çekiyor" diye konuştu.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır da Topçu'nun eğitim hayatında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kimi insanlar doğar, ölümüyle bütün yaşanmışlıkları silinir gider. Kimi insanlar da bir doğar, bir daha bedenen ölse de manen ölmez. İşte bugün anacağımız büyüğümüz Nurettin Topçu, 40 yıl öğretmenlik yapıp, 'ibadet abdestsiz yapılmaz' diyerek, derse bir kere dahi abdestsiz girmeyen bir eğitim gönüllüsü. Aynı zamanda eğitime adanmış bir gönül adamı. Onun gibi bir şahsiyeti ilçemizde anmaktan onur duyuyoruz."

Yıldız ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, Kağıthane ilçesinde görev yapan 3 öğretmene "Nurettin Topçu Ödülü"nü takdim etti.

Nurettin Topçu'nun fotoğraflarının yer aldığı bir serginin de açıldığı etkinliğe, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ile Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Nurettin Topçu Muammer Yıldız Kağıthane Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title