Haberler

Bir Çocuk da Sen Giydir, Ağlayan Yüzler Gülsün" Projesi

İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) ile Hicret Vakfının “Bir çocuk da sen giydir, Ağlayan yüzler gülsün” sloganıyla başlattıkları giyindirme kampanyasının 17.si, İrfan Yurdu’nda yapıldı.

İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) ile Hicret Vakfının "Bir çocuk da sen giydir, Ağlayan yüzler gülsün" sloganıyla başlattıkları giyindirme kampanyasının 17.si, İrfan Yurdu'nda yapıldı.

Programa Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, MHP Kilis Milletvekili Dr. Mustafa Yün, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Çalışma ve İşkur Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Meclis Başkanı Metin Karakuş, İYİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Pehlivan, Hicret Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gezgin, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler ile çok sayıda yardım gönüllüsü katıldı. Hicret Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gezgin, kampanyası kapsamında çerçevesinde yüzlerin gülmeye başladığını ifade etti. Gezgin, "Aslını isterseniz hepimiz ağlayanı olmayan bir dünyanın peşindeyiz. Yıllardır eğitim, kültür, yardımlaşma, maneviyat her alanda yaptığımız faaliyetlerin özü de bu aslında, biz, kimse ağlamasın istemiyoruz. Dünyada da ağlamasın ahirette de ağlamasın, bir yandan da Hicret Vakfı olarak 2015 yılında ihtiyaç sahiplerine bin adet soba, bin adet battaniye, 50 ton muhtelif gıda ve 5 bin çift ayakkabı dağıtımı gerçekleştirdi. Bununla birlikte Suriyeli mülteci kardeşlerimize yaklaşık 4 yıldır her gün 600 kişilik iki çeşit sıcak yemek dağıtımına devam ediyoruz" dedi.

Hicret Vakfı ve İYİDER'in 'iyilik insanlık sanatıdır' şiarıyla, başka bir amaç gütmeden mağdur ve muhtaçların yardım çığlığına kimsenin kimliğini sorgulamadan koştuklarını ifade eden Gezgin, "Yardım alma yardım verme mahremiyetini hassasiyetle koruyor, insan onurunun zedelenmemesine önem gösteriyoruz. Ayrıca hayra aracı olmanın dışında kendimize başka bir anlam ve paye biçmiyoruz. Bugün ise sizlerin de destek ve yardımlarıyla bin 50 ortaokul öğrencimizi üşütmemek için toplanmış bulunuyoruz. 550 erkek ve 500 kız olmak üzere toplam 1050 öğrencimize kaban giydireceğiz. Evet, herkese yetişemeyebiliriz ama bunlara yetiştik işte Allaha şükürler olsun" diye konuştu.

Daha sonra çeşitli okullardan gelen öğrenciler giydirilerek programa devam edildi. Program Hayırsever vatandaşların katkılarından dolayı yapılan teşekkür ve muhtelif okullarda gelen öğrencilerin giydirilmesiyle sona erdi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İrfan Derneği Mustafa Yün Hasan Kara Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title