Haberler

Bir Bardak Su ve 3 Hurma ile İftar Yapacaklar

Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yay, Çin’de Uygur Türklerinin oruç tutmalarının yasaklanması nedeni ile yaşadıkları acıyı hissetme adına düzenleyecekleri iftarda menülerinin bir bardak su ile 3 tane hurma olacağını söyledi.

Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yay, Çin'de Uygur Türklerinin oruç tutmalarının yasaklanması nedeni ile yaşadıkları acıyı hissetme adına düzenleyecekleri iftarda menülerinin bir bardak su ile 3 tane hurma olacağını söyledi.

Çin yönetiminin Doğu Türkistan olarak da bilinen Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerinin oruç tutmaları ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklanmasına tepkiler devam ediyor. Oruç yasağına uymadığı gerekçesiyle öldürüldüğü öne sürülen Uygur Türkleri için Türkiye'nin birçok yerinde gıyabi cenaze namazı kılınırken, Uygur Türklerine karşı devam eden zulme karşı Tokat'ta farklı bir iftar organizasyonu yapılacak. Ülkü Ocakları binasında basın açıklaması yapan Başkan Yay, Ülkü Ocakları olarak Çinin mezalimliğini Türkiye genelinde Türk vatandaşlarına duyurabilmek, onların bu hususa topyekun dikkat çekmesini, tepki göstermesini, kenetlenmesini sağlamak adına iftar organizasyonu yapacaklarını ifade ederek, "Bizler Ülkü Ocakları olarak siyasi bir kurum değiliz. Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisiyiz. Bizler Perşembe günü Çin'de zulüm gören oruçlarını rahatlıkla açamayan, ibadetlerini rahatlıkla yerine getiremeyen, sahurun bir vaktinde bizler ışığımızı yaktığımızda onların ışıklarını yakamadığı, yaktıkları anda Çin polisi tarafından direkt tutuklandığı bizim oradaki soydaşlarımızın genç kız kardeşlerimizin fuhşa zorlandığı, içki masalarına meze yapıldığı her türlü maddi ve manevi baskının had safhaya ulaştığı o soy kırımı, baskıyı haykırmak adına yarın onların bir nebzede olsun yaralarına merhem sürmek adına onlarla aynı acıyı aynı dertleri paylaştığımızı hissettirebilmek adına Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde iftarımızı yapacağız. İftarımızda menümüz bir bardak su, 3 tane hurma olacak. Tüm hemşerilerimizi bu iftara davet ediyorum" dedi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Uygur Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title