Haberler

Çinlilere İkram Ettiği "Bir Bardak Çay" ile İflastan Kurtuldu

Güncelleme:

Bilecik'te esnaflık yaparken 2001 kriziyle ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşayan 52 yaşındaki Selami Çınar, 3 Çinli'ye ikram ettiği çayla iflas eşiğinden döndü. İşte Çınar'ın ilginç öyküsü...

Bilecik'te esnaflık yaparken 2001 kriziyle zorlu bir döneme giren ve 2009'a kadar ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşayan 52 yaşındaki Selami Çınar, 3 Çinli'ye ikram ettiği çayla iflas eşiğinden döndü.

3 İŞ YAPIYOR

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi Başkanlığını yürütmesinin yanı sıra manav dükkanı ve Pelitözü Gölpark mesire yerinde bir turizm işletmesinin sahibi olan Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır esnaflıkla geçimini sağladığını söyledi.

8 YIL ZORLUK ÇEKTİ

Çınar, 2001'deki ekonomik kriz nedeniyle hem kendi borçlarını ödeyememenin hem de kefil olduğu kredi borçlarının üzerine yüklenmesinin ardından çok zor bir döneme gerdiğini ifade ederek, 2009 yılına kadar ekonomik sorunlarla boğuştuğunu anlattı.

ÇİNLİLERE ÇAY İKRAM ETTİ

Borçlarını ödeyemediği için dükkanına ürün alamadığını, evine bir şey alamayacak duruma geldiğini dile getiren Çınar, şöyle konuştu:

"2009 yılında Bilecik'e çimento fabrikası kuruldu. Fabrikanın kurulumunu Çinliler gerçekleştirdi. O yıl bir sabah küçük manav dükkanımın önünde otururken 3 Çinli karşıdan geliyordu. Kendilerine birer bardak çay ikram ettim. Bu çayla aramızda dostluk başladı. Fabrikada 500 civarında çalışan vardı. Çay ısmarladığım Çinliler, yemek işleriyle ilgileniyordu. Aralarından biri ertesi gün, domates, patlıcan istedi. O günün parasıyla benden 300 dolarlık meyve sebze aldılar."

Yabancı dil bilmediği için Çinlilerle edindiği bir İngilizce sözlük sayesinde sınırlı iletişim kurabildiğini anlatan Çınar, kendilerine her gün manav dükkanına sığmayacak boyutta ürün verdiğini söyledi.

"SIKIŞTIĞIM ANLARDA HEP ELLERİNİ UZATTILAR"

Borçlarını ödemeye başladığını belirten Çınar, şunları kaydetti:

"Dükkanın önünde otururken 3 Çinli'ye 'çay içer misiniz' diye sordum, hayatım değişti. Bir yabancıya hoşgörülü davranmanın karşılığını çok iyi aldım ve o yıl iyi para kazanarak iflasın eşiğinden döndüm. Bir gün 30 bin lira civarında acil ödemem vardı. Bana bu ödeme için borç bile verdiler. Sıkıştığım anlarda hep ellerini uzattılar. Çinliler, ülkesine dönerken Bilecik'te kiraladıkları evlerde bulunan eşyaları bana bıraktılar. Bunların bir bölümünü öğrencilere hediye ettim, bir kısmını sattım."
ÇİNLİ SELAMİ İSMİ TAKILDI

Çinlilerle çalıştığı için Bilecik'te "Çinli Selami" şeklinde anılmaya başlandığını dile getiren Çınar, bugünkü konumunu onlara borçlu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Kızılayı Selami Çınar Pelitözü Bilecik Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title