Haberler

Bir Ayağının Maliyeti Diyarbakır'ın Bütün Yolları Ediyor

Güncelleme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, 3. boğaz köprüsünün bir ayağının maliyetiyle Diyarbakır'ın bütün yollarının yapılabileceğini söyledi.

Yerel yönetimlerde yerinden yönetim modelini esas alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi "Amed 2015-2019 Stratejik Plan" toplantıları kapsamında yapılan muhtar toplantıları devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak Çermik de 80 muhtarla bir araya gelip köy ve mahallelerin sorunlarını dinledi.

Toplantıya; Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ ve Meclis üyeleri, BDP Çermik İlçe Eş başkanları ve yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı, DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları da hazır bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, yerel seçimlerde halkın iradesini sandığa yansıttığını belirterek, "Halkın iradesini en iyi şekilde temsil etmek en önemli görevimizdir. Halk bizi tercih ettiği için bizler herhangi bir parti ayrımı yapmadan halkın hizmetinde olacağız. Bu konuda demokratik yöntemleri esas alıp tüm halkımıza hizmet etmeye çalışacağız. Bu demokratik yöntemin de en önemli ayağını bu gün sizlerle gerçekleştiriyoruz. Diyarbakır'ın 5 yıllık stratejik planında sizlerin görüşleri oldukça önemlidir" diye konuştu.

Yönetim anlayışı olarak yapamayacakları hizmetler için halka vaatlerde bulunmayacaklarının altını çizen Kışanak, ihtiyaçların oldukça fazla olduğunu, kaynakların da bu ihtiyaçların hepsine cevap veremediğini söyledi. Kışanak, tüm köylerin yol, su, ve altyapı sorunlarının olduğunu dile getirerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü, "Bu temel sorunların dışında ekoloji anlamında da sorunlar bulunmaktadır. Bütün derelerimiz kirlenmiş durumda. Yine çöp sorunu çok ciddi boyutlara ulaşmış. Derelerin temizliği ve çöp sorununu da çözmek istiyoruz."

100 yıllık su sorununu çözdük

Toplantıya katılan muhtarlar ise yol, su, altyapı ve elektrik sorunlarının yanı sıra mezarlık düzenlemesinin eksik olduğunu belirttiler. Muhtarların taleplerini not alan Kışanak toplantıyı bitirirken yeniden söz aldı. Hizmet konusunda iddialı olduklarını belirten Kışanak, "Bu konuda pratiklerimiz var. Daha önce su sorunu olan Diyarbakır'da artık böyle bir sorun yok. Diyarbakır'ın ileriki dönemlerde 100 yıllık su sorununu çözdük" dedi. Tüm bunların yanında yönetim anlayışlarının şeffaf olduğunu ve her zaman halka hesap verebileceklerini sözlerine ekledi.

Hizmet için bu yıl tüm ilçelerde yapacakları örgütleme çalışmaları yaptıklarını söyleyen Kışanak, ilçelerde açacakları hizmet binalarıyla halkın sorunlarına çözüm olacaklarını ifade etti. Kışanak, ilçelerde açacakları spor tesisleri ve parklarla sosyal anlamda halka hizmet edeceklerini belirti. Kışanak, "Bu yıl kısıtlı bütçemize rağmen Çermik'de 30 km asfalt yol yaptık. Ayrıca köy grup yol çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Batıya ciddi kaynak aktarılıyor

Merkezi hükümetler batıdaki köylere imar ver altyapı için çok ciddi kaynaklar aktardığını belirten Kışanak, "Bu konuda maalesef bölgemiz çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Uzun yıllar hizmet görmedi. Hizmet görmediği gibi ciddi borçlarla karşı karşıya kaldı. Bizler tüm bu olumsuzlukları mazeret olarak görmeyeceğiz. Sizlerin desteğiyle hizmet atağına kalkacağız. Diyarbakır'ı ve Çermik'i kalkındıracağız" diye konuştu. Diyarbakır'ın daha önce bu ülkenin en önemli ve en zengin kentlerinden biri olduğunu hatırlatan Kışanak, "Sanayi anlamında da Diyarbakır çok önemli bir kentti. Ama zamanla bu özelliğini kaybetti. Tabii bunun siyasi nedenleri de bulunmaktadır. Sistem her zaman burayı görmezden geldi. Bu günlerde İstanbul'da yapılması planlanan 3.üncü boğaz köprüsünün sadece bir ayağının maliyetiyle Diyarbakır'ın ilçe ve köylerinin yolları yapılabilinir." dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Akdağ Yaşar Sarı Çermik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title