Haberler

Bir Asra Yakın Yaşıyla Spordan Vazgeçmiyor

SELAHATTİN KAÇURU/ MİRAÇ KAYA - Bursa'nın Keles ilçesinde yaşayan Abdulkadir Selvi (96) ileri yaşına rağmen dinç kalmasını spora borçlu olduğunu belirterek, 70 yıldır her gün ortalama 10 kilometre yürüdüğünü söyledi.

SELAHATTİN KAÇURU/ MİRAÇ KAYA - Bursa'nın Keles ilçesinde yaşayan Abdulkadir Selvi (96) ileri yaşına rağmen dinç kalmasını spora borçlu olduğunu belirterek, 70 yıldır her gün ortalama 10 kilometre yürüdüğünü söyledi.

Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar Uludağ'da çalıştığını ve aralarında bazı siyasetçilerin de bulunduğu pek çok kişiye kayak öğrettiğini anlattı.

Garson olarak işe başladığı otelde müdürlüğe kadar yükseldikten sonra emekliye ayrıldığını belirten Selvi, emekliliğinde ise hiç kimseden destek almadan kilometrelerce yürüyerek tarlasına gittiğini, ağaç budadığını, bağ bahçe işleriyle uğraştığını dile getirdi.

Bu yaşına rağmen dinç kalmasını doğa ve spora bağlayan Selvi, "Cenabı Allah bana bu yaşı verdi. Tarlam var. Bir gün gitmezsem, ertesi gün muhakkak giderim. Doğayla iç içe yaşamayı seviyorum. Bu yüzden sağlıklıyım. Hayatımda çok az doktora gittim. Devamlı çalıştım. Bu uzun, sağlıklı ömrü spora borçluyum. Kimseden destek almadan yaklaşık 70 senedir her gün ortalama 10 kilometre yürüyorum" diye konuştu.

Selvi, 20 yaşından bu yana her ramazan orucunu aksatmadan tuttuğunu da aktardı.

-"Yiyeceklerime dikkat ederim"

Beslenme alışkanlığıyla ilgili bilgi veren Selvi, "Sabah kalktığım zaman zeytinyağı, tereyağı, bal, kaymak yerim. Yiyeceklerime dikkat ederim. Yemekler çok güzel, hava çok güzel, su da çok güzel. Bunlara spor da eklenince her şey buraya bağlı" ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi, gençlere doğal beslenmelerini ve spor yapmalarını önerdi.

Kaynak: AA / Yerel

Uludağ Keles Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title