Haberler

Binlerce Taşerana Kadro Müjdesi

Güncelleme:

Lastik-İş Sendikası ile Kocaeli ve Sakarya'daki lastik fabrikaları arasında taşeron işçilerin kadroya alınması için yürütülen görüşmeler sonucu 1250 işçi kadroya alındı.

Sendikanın İzmit'teki sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Goodyear, Pirelli ve Brisa'da çalışan taşeron işçiler için kasım ayından beri sürdürdükleri görüşmelerin bugün anlaşmayla sonuçlandığını belirtti.

BİN 250 İŞÇİYİ KAPSIYOR

Buna göre söz konusu fabrikalarda taşeron olarak çalışan bütün işçilerin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren kadrolu sayılacağını dile getiren Karacan, böylece lastik iş kolunda 50'ye yakın taşeron firmanın kapatılarak, bu firmalarda çalışan 1250 işçinin ana iş yerinin kadrosuna alındığını söyledi.

Karacan, ücret dengesizliklerini ortadan kaldırmak için yapılan düzenlemeler sonucunda maaşlara 2015'in ilk 6 ayında yüzde 7 ile 56 arasında zam yapıldığını vurgulayarak, "İkramiye ve sosyal yardım ödemeleri ile 2015 yılının ilk 6 ayı içinde işçilerin toplam giydirilmiş aylıkları yüzde 30 ile 96 arasında artmış bulunmaktadır. Düzenlemeler sonucunda en düşük işçi maaşı bin 750, en yüksek işçi maaşı 2 bin 220 liraya yükselmiştir. Yılın ikinci 6 ayında işçilerin ücretlerine 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacaktır" ifadesini kullandı.

3 İKRAMİYE ÖDENECEK

Bütün işçilere mart, haziran ve eylül ayları sonunda 15'er günlük olmak üzere 3 ikramiye ödeneceğini dile getiren Karacan, şöyle konuştu:

"Bütün işçilere ayda 1 günlük ücretleri tutarında prim ödemesi yapılacak. Ayrıca, 200 lira izin harçlığı, yılda iki kere 200 lira bayram harçlığı, 200 lira yakacak yardımı yapılacak. İlkokul için 60, lise için 100, üniversite için 150 lira öğrenim desteği verilecek. Net 100 lira ayakkabı ve aylık 35 lira aile ve çocuk parası ödenecek. Yemek, evlenme, doğum, ölüm ve maluliyet yardımları toplu iş sözleşmesindeki esas ve tutarlarına göre ödenecek."

YÜZDE 40-50 ZAM

Karacan, sosyal hakkı olmadan, çıplak maaşla ve mesaileri verilmeden "köle" gibi çalıştırılan insanların hakkını kuruşuna kadar savunduklarını belirterek, "Bugün kurduğumuz bu yapı içerisinde kadro alan kardeşlerimize yüzde 45-50 zam yapıldı. Bunlar bir başlangıç. Biz lastikte 60 yıla yakın süredir örgütlü bir sendikayız. Zaman zaman kanla elde ettiğimiz haklarımız süreç içerisinde daha iyi yerlere gelecek" dedi.

Tesislerin bahçesinde sevinç sloganları atan işçiler, konuşmasının ardından Karacan'ı omuzlarına alarak sevgi gösterisinde bulundu.






Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Abdullah Karacan Sakarya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (24)

TAYYİP BABAMobil-ANDROID:

taseron kanimizi emdi yillardir yeter artik devlet buyuklerimiz ilgilenin artik

11
1
yanıtYanıtla
ali:

tüm kamudada aynı şeyi bekliyoruz bunun için tüm taşeronlar birleşip gücümüzü göstermeli hakkımızı almalıyız. .

10
1
yanıtYanıtla
işçi:

bu zulmü devlet yapıyor özel sektörü teşfik ediyor geçiçi işçi diye dünyada böyle bişey yok 6 ay çalış sonra işten atsınlar önce mevsimlik işçi kardeşlerimizi kadroya alın evi kira olan çocuk okutan hastası olanlar bu zulme birisi dur desin artık

10
0
yanıtYanıtla
dertli:

darısı belediye işçilerinin de başına. . . .

10
0
yanıtYanıtla
uzman cavusMobil-ANDROID:

daha bu vatan icin ölen uzmanlarina bi kadro veremediler bizler hastalanmaktan korkuyoruz hastalandigimizda isten atiliyoruz ordu evlerine alinmiyoruz hep dislaniyoruz bumu adalet bu vatan icin olen bu kadar askerin hesabini veremez bu devlet

9
1
yanıtYanıtla
HERKEZE:

DEMİR YOLLARINDA SİLAHLI ÖZEL GÜVENLİĞİM İNŞALLAH BİZDE KADROYA GEÇİRİLİRİZ.

9
1
yanıtYanıtla
mustafa üreyen:

kesinlikle tüm taşoran işçilerine kadro verilmelidir kadrolu işçi işini ve sorumluluğunu daha iyi bilir ve işini iyi yapar kendini ğünende ğörür ve çok çalışır

7
2
yanıtYanıtla
ANK Kenan:

HÜKÜMETİN ÖZELLİKLE ÇALIŞMA BAKANININ VERDİĞİ SÖZLER TUTULSUN ARTIK (KAMUDAKİ ASIL İŞİ YAPAN TAŞERON İŞÇİLER)İN HAKKI OLAN KADROYU VERİN, HEM YARGI HEMDE İŞ KANUNUDA BÖYLE DİYOR, YETER ARTIK İNSANLAR PERİŞAN DURUMDA

8
0
yanıtYanıtla
yaprakmobilWeb@haberler.com:

Neyse darısı karayollari mahkemelik işçilerin basinaaaaaaaa

7
1
yanıtYanıtla
sssss:

taşören yılan hikayesi

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title