Haberler

Binlerce Kişi Hrant Dink'i Andı

Güncelleme:

19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink, 8. ölüm yıl dönümünde de yalnız bırakılmadı.

Dink için Taksim'de toplanan kalabalık saat 13.30'da yürüyüşe geçti. Kalabalık Şişli'de bulunan Agos Gazetesi önüne yürüdü. Gazete önünde "Yüzleşin, Hrant'la, soykırımla" yazılı bir pankart açılırken, gazete binasına ise Dink'in posteri asıldı.

CADDE İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Yürüyüşe katılan HDP Şişli üyeleri, Ergenekon Caddesi'nin ismini Hrant Dink Caddesi olarak değiştirdi.

Büyük bir kortej halinde Divan Oteli önünden Harbiye'deki Agos gazetesinin önüne gelen kalabalık, her yıl olduğu gibi "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" sloganları attı.

Halaskargazi Caddesi üzerindeki yürüyüşün ardından saat 15.00'da Agos'un önündeki tören başladı.

MUNGAN: ONUN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Agos gazetesi önünde bu yılki konuşmayı, 'Hrant'ın Arkadaşları' grubu adına şair ve yazar Murathan Mungan yaptı.

Hrant için toplanan kalabalığa Agos gazetesinin penceresinden seslenen Mungan, "Hrant Dink'in ölümüyle bu ülke sadece kıymetli bir evladını kaybetmedi, aynı zamanda önemli bir gazetecisini de kaybetti. Gazetecilik mesleğinin çok büyük ölçüde haysiyet kaybına uğradığı böyle bir dönemde, onun ve onun gibi gazetecilerin yokluğu daha çok hissediliyor. Sırf bunun için bile, Hrant Dink'in dördüncü çocuğu olan "Agos" gazetesine, onun emanetine de sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

DÜN DE KABRİ BAŞINDA ANILMIŞTI

Hrant Dink'in Balıklı Ermeni Mezarlığı'ndaki kabri başında dün düzenlenen anmaya da eşi Rakel Dink, Dink ailesi bireyleri ve çok sayıda vatandaş katılmış, törende Dink'in kabrine çiçekler bırakılmıştı.

MALATYA'DA DİNK YÜRÜYÜŞÜNDE GERGİNLİK

Malatya'da Hrant Dink'i anmak için postane önünden yürüyüşe geçen Eğitim Sen üyesi gruba bir genç tarafından silah çekildi. Bu sırada olay yerinde bulunan sivil polisler zanlıya müdahale edip elindeki silahı aldı. Gözaltına alınan zanlı polis merkezine götürüldü.

GAZİANTEP'TE DE ANILDI

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, İstanbul'da öldürülüşünün 8'inci yıl dönümünde Gaziantep'te anıldı.

Hrant Dink'i anmak için öğle saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda düzenlenen etkinliğe; HDP üyeleri ile bazı STK temsilcileri katıldı. Ellerinde 'Hrant için adalet' yazılı pankart taşıyan kalabalık, mum yaparak Dink'i andı ve havaya barış güvercini uçurdu.

Kalabalık adına konuşan HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Karayılan, 8'inci ölüm yıl dönümünde andıkları Hrant Dink'i öldürenlerin arkasındaki güçlerin bulunamadığını belirterek, "8 yıl önce bugün kardeşimiz Ermeni halkının yiğit evladı Hrant Dink'i aramızdan aldılar. Sadece Ermenilerin değil, halkların, özgürlüğün ve adalet talebinin sesi olan Hrant Dink'i Agos Gazetesi'nin önünde katlettiler." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rakel Dink Hrant Dink Taksim Güncel Haberler

500

Yorumlar (51)

abuzer:

ölün askerlrimiz için yürüdümü bu ülkenin vatandaşları

23
1
yanıtYanıtla
BARTIN:

Binlerce kisi anabilir. Milyonlarca kiside anmiyor !!!!!!!!!

22
2
yanıtYanıtla
........:

Bu ülke ermenilerin ve kemalistlerin def olun gidin irana arap ülkelerine

4
17
yanıtYanıtla
KirsehirlimobilWeb@haberler.com:

Ne mutlu Türküm diyene...Kahrolsun hainler beter olsun işbirlikciler..

16
3
yanıtYanıtla
urfalı 63:

hepimiz degil ben ermeniyim diyeceksın kusura bakma burası türkiye sen ermeni olabilirsin bız degıl

17
2
yanıtYanıtla
ass:

her şey oldular TÜRK ün bir tüyü dahi olamadılar

14
3
yanıtYanıtla
adanalı:

toplasan 200 kişi anca çıkar yarısı yoldan geçenler zaten binlerce kişi yazmayın bari

15
1
yanıtYanıtla
suadmobilWeb@haberler.com:

Cikmislar zavalli magdur gosterisi yapiyorlar. Lan bunlar yalan konusuyor bari siz muslumanlar uyumayin tarihinizi bilin. 1907, 1915, 1918, 1920, 1952, 1954,1988, Turkiye, Iran, Azerbaycanda ve en son 1992 de Hocalida bu “madurlar“ binlerce yasli cocuklari vahsi cesine katl ettiler Turkiyede bu konular sakli gizli kimse konusmak istemiyor bu konulari yoksa batili Ollande amcslarin cani sikiliyor. Gidin Azerbaycana orda gorursunuz toplu mezarliklari biri mesela Quba sehrinde.

15
1
yanıtYanıtla
teo:

Cumhurbaşkanınızı da alın yanınıza arap ülkelerine gidin rahat bırakın bizi . . . . bu topraklar ermenilere aittir ve hep öyle olacaktır yaşasın CHP ve atatürkçülük

0
16
yanıtYanıtla
kurt05Mobil-ANDROID:

Vatan haini degiliz biz. Bizler Türk ırkına mensup, safkan Türkleriz. Ve sadece Büyük Türk Milletine hizmet edenleri anarız Fatihalarla, Yasinlerle...

13
2
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title