Haberler

Binlerce Bünyanlı Aynı İftar Sofrasında Buluştu

Bünyan belediyesi İftar Buluşması Bünyan ilçe merkezine binlerce Bünyanlıyı aynı sofrada buluşturdu. Bünyan Salı Pazarı meydanında düzenlenen iftar programı binlerce Bünyanlı vatandaşa ramazanın feyzini birlikte yaşattı.

Bu yıl sekizince kez düzenlenen Bünyan iftar buluşmalarının sonuncusu Bünyan ilçe merkezinde düzenlendi. Bünyan Salı Pazarı meydanında kurulan iftar sofrasında binler meydanı doldururken, ilçenin dört bir yanından gelen vatandaşlar ilçede ilk kez düzenlenen iftar programında aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

İlçe merkezindeki İftar programına AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Bünyan Kaymakamı Deniz Zeyrek, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, 25. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe ilçe protokol üyeleri, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Belediye personeli, mahalle muhtarları ve binlerce Bünyanlı vatandaş katıldı.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ; yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlar için taziye dileklerinde bulunarak terör ve destekçilerini lanetledi. Başkan Gülcüoğlu;"Bu müstesna ramazan gününde iftar soframızdan bulunmanızdan dolayı onur duydum. Ramazanlar birlik ve beraberliğin kardeşliğin sevgi ve barış dilinin en yüksek düzeyde hissedildiği müstesna günlerdir. Allah birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi daim etsin. Birliğimize göz diken hainlere kalleşlere fırsat vermesin. Rabbim onları Kahhar sıfatıyla kahretsin" dedi.

Bünyan'a Yeni Hastane Müjdesi

Başkan Gülcüoğlu geçen yıl ramazanda doğalgazın müjdesini verdiklerini bu yılda bir müjdesi olduğunu ifade ederek; İnşallah ilçemizi bölgesinde bir sağlık üssü haline getirecek yeni bir hastane için çalışmalarımız sürüyor. Bugün bir hayırseverimiz ile bunun protokolünü imzaladık. Kendilerine şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. İnşallah daha modern daha büyük ve donanımlı bir hastaneyi ilçemize kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Başkan Gülcüoğlu ilçede devam eden projeler hakkında bilgiler verirken yeni hizmetlerinde müjdesini verdi. Başkan Şinasi Gülcoğlu'nun konuşmasında öne çıkan satır başlıkları ise şöyle:

Doğalgazda 85 kilometre tamamlandı

""Doğalgazda 85 kilometre tamamlandı yüzde 40'lık bir hattın sızdırmazlık testleri yapıldı. Toplamda 120 kilometre olacak doğalgaz hattında 1000 evimizin bağlantısı da yapılmıştır. Bugün gaz verilse bu evlerimiz aldıkları taktirde doğalgaz kullanabilecek durumda."

Asbestin sökümüne Bayramdan sonra başlanıyor

"Bunun yanı sıra Arıtma tesisleri ve yeni depolar yapılacak. Asbest sökülecek. Şuana kadar 14 kilometreye yakın hat döşenmiştir. 2 içme suyu deposunun temelleri atılmıştır. Bayramdan hemen sonra şehir merkezine girilerek asbestin sökümüne başlanacak. Doğalgaz çelik ve içme suyu çelik hatların döşemesine ve kanalların yapımına başlanacaktır."

18 bin metre kablo yer altına alınıyor

" İlçemizde bu yıl toplamda 18 bin metre havai hat yer altına alınacaktır. Böylece hem görüntü kirliliği ortadan kalkacak hem de çağın gereği olan bir hizmet sizlerle buluşturulacaktır."

Her Mahalleye bir park ve spor alanı

"Gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere her yaştan vatandaşımız için 9 adet halı saha, 2 adet spor kompleksi, 13 adet çocuk oyun parkı ve spor alanı yapacağız. Geçtiğimiz yıl yapılanların devamı olarak 4'ü Bünyan Merkezde TOKİ, SÜMER, CUMHURİYET, DERVİŞAĞA (Bünyan Lisesi) olmak üzere bu yeni tesisleri ilçemize kandırılacaktır.Diğerleri ise yeni bağlanan mahallelerimizde hizmete sunulacaktır. "

Yeni bağlanan mahallelere 100 bin metrekare kilitli parke

"İlçe merkezinde sıcak asfalt hazırlığı yaparken 6360 sayılı yasa il bağlan mahallelerimiz de sadece geçtiğimiz yıl yaptığımız 300 bin metrekare parkeye ilaveten bu yıl 100 bin metrekarelik kilitli parke yol yapımına başlanmış olup hıza devam edilmektedir."

Yeni Araçlar Geliyor

"Şuana kadar ekskavatörden kepçeye, çöp kamyonundan yol süpürme aracına kadar birçok yeni aracı ilçemize kazandırılmıştır. İnşallah 2 yeni aracımız yolda hayırlı uğurlu olsun. "

Konuşmaların ardından Şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Eller Şehitler için Sema'ya açıldı. Bünyanlı vatandaşlar ilçede ilk kez düzenlene böyle bir iftar için Başkan Şinasi Gülcüoğlu'na teşekkürlerini iletirken gelecek yılda devamını beklediklerini belirttiler. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şinasi Gülcüoğlu AK Parti Kayseri Bünyan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
title