Haberler

Bingöllüler Vali Işın'ı Ağırladı

Kocaeli Bingöllüler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, aslen Bingöllü olan Ağrı Valisi Musa Işın’ı ağırladı.

Kocaeli Bingöllüler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, aslen Bingöllü olan Ağrı Valisi Musa Işın'ı ağırladı.

Ağrı Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) Kocaeli'nde yaşayan Ağrılı iş adamlarına yönelik cazibe merkezlerinin tanıtılması amacıyla düzenlediği toplantıya Ağrı Valisi Musa Işın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Ağrı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Saim Alpaslan, Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, İzmit Belediye Meclis Üyesi Ersin Alpaslan, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, Kocaeli Bingöllüler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri Ahmet Bukin, Mehmet Emin Kuş, Feytullah Ağar, Abdurrahman Kaya, Servet Akbaş, Şinasi Okuş, Hüseyin Sal, Emin Mısır, Mahmut Komaz, Ramazan Koçakelçi ve Abdulbaki Demiralp ile davetliler katıldı.

Kocaeli Bingöllüler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Değirmenci, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletirken, Vali Işın'la hemşehri olmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, Vali Musa Işın'a teşekkür ederek, "Bizler Ağrı'ya gittik, gördük. Böyle devlet adamlarımız olduğu sürece işimiz daha kolay. Bingöllü hemşehrilerimizin bende yeri ayrıdır. Bingöl depremi olduğu gün ben milletvekiliydim. Deprem yaşamış bir kent olarak Bingöl'e gitmeye karar verdik. Sağlık Bakanımız Vecdi Gönül'e bir proje sunduk. O gün oradan elimizden geleni yaptık ve çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. Dünyanın en büyük afetlerinde kurtarma ekipmanlarına ülkemiz sahip. Bunun en büyük ilham kaynağı Bingöl oldu. Bizler her zaman elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Oraların insanı olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Vali Işın ise, Ağrılı iş adamlarıyla alakalı bir toplantı için Kocaeli'ne geldiğini belirterek, "Geliş amacımız yatırımlar olsa bile sosyal projelerle bunların desteklenmesi ve hayata geçirilmesi de en az yatırımlar kadar değerli ve önemlidir. Bingöllü hemşehrilerimizle iftihar ediyoruz. Bingöl küçük bir şehirdir. Son yıllarda terörle anılıyor. Bingöl bugüne kadar hainlere teslim olmadı ve olmayacak. Bingöllü doğuda neyse batıda da odur. Bingöl'ün en ücra köyü dahi terörün karşısındadır ve vatanına bağlıdır. Bingöl'den geldiniz diye bağınızı kesmeyin. Gidin görün, ev yapın. Çocuklarınız sizin geleneklerinizi bilmezse, biz kültürümüzü kaybederiz. İslamın kendisi Türkiye'nin çimentosudur. Biz bunu muhafaza etmek zorundayız. Biz bu kültürü korursak, geleceğimizi ve vatanımızı koruruz" diye konuştu.

İslam şemsiyesi altında birleştiklerini dile getiren Işın, Türkiye'nin güçlü ülke olduğunu belirterek, "Türkiye güçlü bir ülke olduğu için çok çeşitli oyunlar oynanıyor. Vatanımız, bayrağımız ve kitabımız bir. Bu kadar birliktelik varken kimse bizi birbirimize düşüremeyecek. Bu şerefler bize yeter. Bizim ülkemizde zararlı ot bitmez. Biz bu zehirli otları biçeceğiz. Diyadin ilçemiz 25 yıldır PKK'nın elindeydi. İzmit Belediyemiz, Diyadin Belediyesiyle kardeş belediye ilan edildi. 25 yılda yapılamayanı İzmit Belediyesi çok kısa bir sürede yaptı. Ülkenin bütünlüğü adına çok güzel hizmetler gerçekleştirildi. Başta belediye başkanımız Nevzat Doğan Beyefendiye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bugünkü organizasyon için dernek başkanımıza ve yöneticilerine teşekkür ederiz. Hepinizi Ağrı'ya bekliyoruz" şeklinde konuştu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ağrı Valiliği Nevzat Doğan Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title